VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
VALASSAARET 20.7.

RETKI VALASSAARILLE  MA 20.7.Lähde ainutlaatuiselle retkelle Vaasan ulkosaaristoon Valassaarille, jotka tunnetaan eksoottisena luontokohteena kaukana merellä.
Saaristo muodostuu majakkasaaresta sekä monista pienistä luodoista, joilla elää runsaasti lintuja. Maisemaa leimaavat kivikkoiset ja lohkareiset moreenit,jotka pistävät mereen kapeina ja pitkinä nieminä. Jo matka Valassaarille on elämys, koska sen saavuttaminen ei ole mikään yksinkertaisin asia. Raippaluodon mammuttimaisen sillan jälkeen ajamme Raippaluodon saaren läpi idylliseen kalastajasatamaan, jossa näemme aitoa saaristolaiselämää. Täältä kuljemme kappaleen matkaa rantapolkuja pitkin, kunnes nousemme laivaan, joka on tilattuna vain meitä varten. Laiva ajaa yhä etäämmälle merelle kivikkoisten reittien läpi, kunnes saavumme Valassaarille.
Täällä retkeilemme saaren läpi ja näemme erilaisia luontokohteita ja maisemia.

Saarella sijaitsee myös majakka, joka on saman suunnittelutoimiston tekemä, kuin Eiffel-torni. Paikallinen opas kertoo paljon mielenkiintoista tarinaa saaresta ja sen historiasta. Täällä viihdymme iltapäivän ja nautimme luonnon todellisesta rauhasta. Valassaarilta on lähimmälle Ruotsin puoleiselle saarelle matkaa vain 13 km ja Ruotsin rannikko erottuukin hyvin aurinkoisella säällä.Tämä saari on myös linnuista pitävän elämyskohde. Saaressa pesii valtavasti erialaisia lintuja ja osa saaresta onkin rauhoitettua. Pysyttelemme turvallisesti oppaan johdattamana merkityillä reiteillä, lintujen elämää turhaan häiritsemättä.
Valassaaret on kaikkinensa luontoihmisen kohde, joka on joskus nähtävä.
Tartu tuumasta toimeen ja lähde mukaamme kesäiseen seikkailuun.
Huomio, että laiva ottaa kyytiin vain 40 matkustajaa, joten ryhmän koko on hieman normaalia bussiryhmää pienempi.

MATKAOHJELMA

klo 07.00 Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon edestä.
Tästä suuntaamme kohti Vaasan saaristoa. Matkalla pysähdymme aamupalalle. Raippaluodolle ajamme  Suomen suurimman sillan yli ja pysähdymme hetkeksi ihailemaan tätä valtaisaa rakennelmaa.

Paikallinen opas liittyy seuraamme ja ajamme läpi Raippaluodon saaren Svedjeahamniin. Tutustumme näköalatorniin ja sen jälkeen siirrymme Wiikarskatin satamaan, jossa nousemme laivaan ja merimatka kohti Valassaaria alkaa. Merimatka kestää n. 1,5 tuntia. Merimatkan aikana näemme upeita saaristolaismaisemia, kivijärkäleitä, kapeikkoja ja paljon muuta.
Aava meri näyttäytyy.

Valassaarilla teemme patikoinnin saaren läpi. Ihastelemme majakkaa ja moninaista luontoa ja linnustoa. Aurinkoisella säällä Ruotsin rannikko on nähtävissä, koska olemme jo niin kaukana, että lähin naapurin saari on vain 13 km päässä. Valassaarilla vietämme aikaa n. kolme tuntia, kunnes on aika palata takaisin mantereelle samaista reittiä. 
Ajamme vielä Raippaluodon läpi ja onkin jo aika siirtyä ruokailemaan.
Ruokailun jälkeen suuntaamme automme nokan kohti Tamperetta, jonne saavumme arviolta n. klo 22.00-22.30 monta unohtumatonta kokemusta rikkaampana.


Matkan hinta on 145€
sisältäen:

Linja-automatkat
Aamupalan
Merimatkan Valassaarille ja takaisin tilauslaivalla
Opastettu tutustuminen Valassaaren ainutlaatuiseen luontoon
Ruokailun

HUOM! Merimatkan teemme tilauslaivalla, johon mahtuu 40 matkustajaa.
Ryhmämme koko on maximissaan 37.

Hyvä tietää matkasta:

- Valassaarilla kuljetaan saaren läpi luontopolkua. Matkan pituus on n. 2 km suuntaansa. Polku on tasainen, mutta se on osittain kivikkoinen ja kapea.
- Majakan sisään ei pääse käymään, vaan majakkaa voi ihailla vain ulkopuolelta

Ilmoittaudu mukaan seuraavalla kaavakkeella.
Voit ilmoittaa myös mahdolliset matkakaverit samalla kaavakkeella.


Lisätietoja puh. 045 872 9543
VALASSAARET 20.7.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite, mikäli eri kuin ilmoittajan
Mahdolliia lisätietoja
* Pakolliset kentät 

VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu