VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
RUSKAMATKA LAPPIIN 7.-13.9.2020

RUSKAMATKA ITÄ-LAPPIIN JA JÄÄMERELLE 7.-13.9.2020


Upeat ruskan värjäämät maisemat, lapin luonto ja jäämeren karu kauneus! Kaikki nämä samalla kertaa. Toimistomme yksi suosituimmista matkoista kokee pienen uudistuksen. Matka pitenee yhdellä yöllä ja lisä yö käytetään Inarissa.
Luoston jälkeen k
uljemme matkalla aina jäämerelle saakka ja matkalla koet myös Kuusamon jylhät kosket ja vaarat, Lapin tunturimaisemat ja jäämeren arktisuuden. Matkalla on paljon nähtävää ja koettavaa.

Ihailemme upeita maisemia ja retkeilemme luonnossa niin Inarissa Juutuan rannalla, Kuusamon jylhissä koskimaisemissa kuin Lemmenjoella. Veneristeilyllä Ravadas putouksen äärellä on helppo nauttia Suomen upeasta luonnosta. Matkalla Norjaan ja jäämerelle maisemat vaihtuvat ja karun kauniin luonnon muovaamat maisemat seuraavat toinen toistaan. Tämän kaiken ja paljon muuta koet ruskamatkallamme Lappiin ja jäämerelle.
Tämänkin matkamme taitamme hyvällä ja uuden veroisella linja-autolla, jossa on mukava matkustaa. 

Lähde kokemaan ruskan lumo! 

MATKAREITTI: Helsinki-Tampere-Jyväskylä-LAPPI

Matkaohjelma


1. päivä 7.9.

Lähtö

Klo 04.00 Helsinki, Kiasma
klo 6.30 Tampereen keskustori, vanhan kirkon edestä.

Tästä matkamme alkaa ja suuntautuu Pohjoista kohti.
Matkalla pidämme sopivasti taukoja ja myös ruokailemme.
Eräs pidempi pysähdyspaikkamme on napapiirillä, jossa riittää katseltavaa ja ihmettelemistä. Päivän jo vaihtuessa illaksi saavumme Luostolle, jossa majoitumme Lapplands Hotels Luostoon. Hotellissa on myös Ametistikylpylä, jossa voit halutessasi käydä nauttimassa Tropiikin lämmöstä ja rentoutumassa saunaosastolla. Majoitustilamme sijaitsevat hotellin kelomökeissä, jossa pääset todella Lapin tunnelmaan. Mökeissä on sauna, takka, pieni keittiö ja tilaa ruhtinaallisesti. Jos tilaat 2h huoneen, silloin mökissä yöpyy kaksi ja jos taas olet tilannut 1h huoneen, silloin mökissä yöpyy yksi henkilö. 


2. päivä 8.9.

Rentouttavan yön jälkeen aamupala hotellissa. Aamupalan jälkeen matka jatkuu suuntana Inari. 
Ensimmäinen vierailukohteemme on Saamelaismuseo Siida. Erittäin korkeatasoinen museo, missä oppaan johdolla saamme rautaisannoksen tietoa Saamelaisista ja heidän elämän katsomuksestaan. Siidassa myös ruokailemme, jonka jälkeen siirtyminen joen toiselle puolella olevaan Kultahovin hotelliin.  Sisäänkirjautuminen ja pienen levon jälkeen halukkaat voivat lähteä patikoimaan Juutuan rantamaisemiin. Kierrämme Juutuan polun, jossa ylitämme mm. Jäniskosken. Lenkki on hyvä kulkea ja se on pituudeltaan n. 5 km. Palaamme hotelliin, jossa ilta vapaata aikaa nauttia Juutuan kosken pauhuista.

3. päivä 9.9.

 Aamupalan jälkeen vierailemme porotilalla, jossa pääset näkemään oikean porotilan elämää. Myös porot ovat paikalla! Voimme kokeilla suopungin heittoa ja juomme kahvit kuksasta. Kuulemme kertomuksia porotilallisten elämästä.
Njurguilahdesta Ahkun tuvan laiturista lähdemme Lemmenjoelle, jossa risteilemme jokiveneillä 20 km erämaiden halki ruskan maisemista nauttien Ravadas putoukselle. Ravadas on upea ilmestys ja pysäyttää kyllä kiireisemmänkin matkailijan. Tämän jälkeen juomme rannalla maistuvat nokipannukahvit, kunnes risteilemme jokiveneillä takaisin Ahkun tuvalle ruokailemaan. Ajamme Inarin keskustaan ja palaamme hotelliin.


4. päivä 10.9.

Norjan kierros

Varhain aamulla lähdemme kohti Norjaa ja jäämerta. Paikallinen opas nousee kyytiimme ja aloitamme Norjan valloituksen. Kuljemme pitkin Inarin järven vartta itään. Sevettijärvellä tutustumme Kolttien perinnetaloon ja hautausmaalle. Täältä matka jatkuu ja ei aikaakaan, kun ylitämme Norjan rajan. Pysähdymme Neidenin putouksille ja jatkamme matkaa


Pykeijan kalastajakylään Varangin vuonon etelärannalle, tuohon Suomalaiseen kylään. Täällä puhutaan Suomen kielen murretta kveeniä, joka kuulostaa hieman hauskalta meidän korvaamme. Paikallinen opas kertoo elävästi tarinaa, osittain karuakin tämän kylän elämästä ja sen historian käänteistä. Pykeija on kaikkinensa hyvin omaleimainen paikka. Jättirapuleivät kruunaavat Pykeijan käynnin, jonka jälkeen matkamme jatkuu. Jäämeren karuus ja arktinen kauneus on aistittavissa koko matkan ajan. Nähtävää riittää joka metrille ja välillä pysähdymme ihailemaan ja valokuvaamaankin näitä maisemia.
Suomen puolelle tulemme Utsjoen Nuorgamin kautta, joka on myös EU:n pohjoisin kylä. Utsjoella ovat vuorossa kirkkotuvat, jotka ovat vanhoja saamelaisten sukujen omistamia ja joissa asuttiin ja yövyttiin suurten kirkkopyhien aikaan.
Utsjoelta ajamme Inariin, jossa ruokailu odottaa saapuessamme tuttuun hotelliin Inarin Kultahoviin, jossa illallinen.


5. päivä 11.9.

Matkamme toinen osa alkaa ja siirrymme jylhiin
koskimaisemiin Kuusamon Rukalle.
Matkalla Kuusamoon näemme ja koemme paljon. Inarin jäätyä taaksemme koemme yhden matkan sykähdyttävimmistä hetkistä, kun kiipeämme linja-autolla Sovintovaaran huipulle. Hurja nousu alppimaista ja loppumatkaltaan jännittävänkin jyrkkää serpentiinitietä pitkin on vaivan arvoinen. Kirkkaalla ilmalla näet kauas Ukonjärven ja Inarin horisonttiin.  Matka jatkuu.
Saariselän matkailukeskuksen läheisyydessä pääsemme linja-autolla 438 metriä korkean tunturi Kaunispään huipulle ihailemaan upeita ruskan värjäämiä maisemia. Päivän aikana ruokailemme Sodankylässä. Myöhään iltapäivällä saavumme Rukalle ja majoitumme Rantasipi Rukahoviin. Sauna on tarjolla halukkaille.


6. päivä 12.9.

Aamupalan jälkeen ryhmämme jakaantuu kahteen osaan. Ajamme kuitenkin bussilla yhdessä kohti Kuusamon erämaita Kitkajoelle, yhdelle Suomen tunnetuimmista retkeilyreiteistä. Halukkaat jäävät pois ja lähdemme kiertämään porukalla 12km pituisen Pikku-Karhunkierroksen Oulangan kansallispuistoon. Maisemareitillä koet kuohuvia koskia, jyrkkiä kallioita ja suojaisia metsiä. Eliölajisto on erikoislaatuinen. Reitti on varsinainen kuntopolku. Kiviset, kuluneet ja jyrkät nousut antavat kulkijalle haasteita. Riippusiltoja, maaporrastuksia ja pitkoksia on kuitenkin runsaasti helpottamassa kävelyä, joten normaalin kävelykunnon omaava selviää siitä helposti. Välillä noustaan korkealle vaarojen laelle, josta aukeavat hulppeat maisemat niin koskille, kuin vaarojen yli. Pikku-Karhun kierros on ehdottomasti kiertämisen arvoinen elämys.
Mikäli tällä kertaa et halua lähteä kiertämään Pikku-Karhunkierrosta, on myös vaihtoehtoinen ohjelma erinomainen. Linja-auto jatkaa matkaansa oppaan kanssa Oulangan kansallispuiston luontokeskukseen, johon tutustuminen. Luontokeskukselta on vain pieni matka Kuusamon suurimmalle koskelle, Kiutakönkäälle, jonne opas johdattaa halukkaat upean kosken partaalle. Saat varmasti vaikuttavan maisemaotoksen.
Iltapäivällä ryhmät yhdistyvät ja ruokailemme yhdessä, jonka jälkeen matkaamme takaisin Rukalle, jossa tuttu Rukahovi odottaa.


7. päivä 13.9.

Aamupalan jälkeen on eron hetki pohjoisesta ja suuntaamme etelää kohden. Matkalla pysähdymme sopivin välein ja myös ruokailemme.

Illan tunteina saavumme Tampereelle ja Helsinkiin ruskan värit mielessämme.


MATKAN HINTA

2h huoneessa 795€/henkilö
1h huoneen lisämaksu 220 e

LÄHTÖ MYÖS HELSINGISTÄ


Voit lähteä matkalle myös Helsingistä tai jostakin muusta paikasta välillä Helsinki-Tampere. Lähtö Helsingistä klo 04.00, josta matka suuntautuu Tampereen ja Jyväskylän kautta kohti Lappia

Matkan hinta Helsinki-Tampere väliltä kyytiin tuleville

2h huoneessa 845€/henkilö
1h huoneesn lisämaksu on 220 e Hinta sisältää:

Linja-automatkat
6 yöpymistä matkaohjelman mukaisissa hotelleissa
7 Ruokailua
Jättirapuleivät ja kahvit Norjan kierroksella
Paikallisten oppaiden opastukset
Saamelaismuseo Siidan sisäänpääsy ja opastus.
Aamupalat
Lemmenjokiristeily
Ohjelmassa mainitut muut käyntikohteet


Lisätietoja matkasta:  puh. 045 872 9543


RUSKAMATKAT ITÄ-LAPPIIN 7.-13.9.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail  *
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelinnumero  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite, mikäli eri kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentät

 


VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE