VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
REPOVESI 21.7.

REPOVESI TI 21.7.

Kultaristeily, Verlan tehdasmuseo
 

Kesäinen retki Repoveden kansallispuistoon on retki yhteen Suomen kauneimmista kansallispuistoista. Pääsemme ihailemaan Repoveden jylhän kauniita maisemia, joissa ominaista ovat jyrkät kallioiset rannat. Kierrämme Kansallispuiston vesiä veneellä ja pääsemme näkemään läheltä näitä maisemia. 
Risteilyn aikana nousemme maihin Mäntysaaressa, jossa näemme hienon saarikappelin, joka on yhä toiminnassa. Saari kätkee mielenkiintoisen historian. Saarta on käytetty hautauspaikkana jo yli 750 vuotta. Risteilyn aikana alitamme myös Lapinsalmen riippusillan.

Risteily kestää 2,5-3 tuntia ja sen aikana upeiden maisemien ihailun lisäksi myös pelimanni soittaa haitaria ja laulattaa matkustajia merimieslauluilla. Risteilyn jälkeen istahdamme pöytään ja pääsemme nauttimaan sahapatruunan pitopöydästä.

Ruokailun jälkeen nousemme Elvingin torniin ihailemaan maisemia yli Repoveden. Päivän päätteeksi vierailemme mielenkiintoisessa Maailmanperintökohteessa, Verlassa, jonka vanha puuhiomotehdas näyttää siltä, kuin henkilökunta olisi vain viikonloppuvapaalla ja palaavat töihin millä hetkellä hyvänsä.

Verlan alueella on myös runsaasti puoteja, sekä Verlan viinin myymälä, jonne ehdit vielä tekemään hankintoja.

Hieno kesäinen päivä Kouvolan seudulla odottaa. Lähde sinäkin näkemään ja kokemaan upea Repovesi ja Verlan tehdasmiljöö.

MATKAOHJELMA

21.7. Lähtö klo 06.45 Tampere, keskustori,
Vanhan kirkon edestä.


Tästä matkamme suuntautuu kohti Kaakkois-Suomea. Saavumme Orilammen matkailukeskukseen n. klo 10.30.
Meitä odottaa tilauslaiva ja lähdemme sillä kohti Repoveden kansallispuiston maisemia. Reitti kulkee Vuohijärveltä Repoveden puolelle. Matkan aikana näet mm. Lapinsalmen riippusillan, Löppösen luolan. Risteilyn aikana käymme mm. Mäntysaaressa, vanhalla hautausmaasaarella, jonne on haudattu ihmisiä jo yli 750 vuotta. Risteilyn aikana soi myös haitari, sillä laivalla on mukana soittaja, joka matkan aikana soittaa ja laulattaa meitä merimieslauluilla.

Palattuamme risteilyltä ruokailemme Arolammen ravintolassa ja pääsemme nauttimaan Sahapatruunan monipuolisesta pitopöydästä.

Matkamme jatkuu kohti Verlaa. Matkalla pysähdymme Elvingin tornilla, jonka huipulle halukkaat voivat nousta ihailemaan maisemia.


 
Maailmanperintökohde VerlaVerla on vanha puuhiomo ja pahvitehdas. Tehdas lopetti toimintansa vuonna 1964, jolloin kaikki koneet ja laitteet jäivät paikoilleen. Tehdasmuseo avattiin 1972 ja kohde hyväksyttiin Unescon maailmanperintöluetteloon 1996.
Verlassa on runsaasti nähtävää ja koettavaa. Alueen keskuksena toimii tehdasmuseo, jossa mieliin piirtyy kuva mennen ajan työmenetelmistä ja -oloista sekä työlleen omistautuneista henkilöistä. 

Kierros on hyvin mieleenpainuva vanhassa tehdasrakennuksessa, jonka kaunis arkkitehtuuri on vielä lisämausteena 

Tehdasalueella on myös ruukkikylän puodit, joissa on mahdollista vierailla ja tehdä ostoksia. Viiniverlan viinitupa sijaitsee myös alueella, jossa voit piipahtaa ostoksilla 

Verlassa päivämme päättyy n. klo 17.30-45, jonka jälkeen lähdemme kohti Tamperetta, jonne saavumme arviolta 21-21.30 mielenkiintoinen reissu mielessämme.

Matkan hinta on 99e, sisältäen

-  linja-automatkat
-  Opastettu Laivaristeily Repovedellä.
-  Sisäänpääsy Elvingin torniin
-  Pitopöytälounas
-  Opastettu Verlan tehdasmuseon kierros.

Lähde sinäkin kokemaan ja näkemään. Voit ilmoittautua reissulle kaavakkeella. Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdolliset matkakaverisi.

Lisätietoja p. 045-8729543

REPOVESI 21.7.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin nimi ja osoite, jos eri kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentätVÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu