VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
VAELLUSMATKAT SLOVENIAAAN 6.-13.7. ADVENTURES

VAELLUSMATKA SLOVENIAAN 25.6.-2.7.


Lähde kokemaan Slovenian upeat vuoristomaisemat! Slovenia on tunnettu monimuotoisesta luonnostaan, sillä kolmasosa koko pinta-alasta kuuluu natura alueeseen. Tällä matkalla näet jyrkkiä vuoria, reheviä metsiä, jään sinisiä järviä, vanhoja kaupunkeja, idyllisiä kyliä alppien kainalossa.
Vaella opastetuilla retkillä erilaisissa maisemissa, jossa näet henkeäsalpaavia maisemia. Hotellimme sijaitsee Jezersko pienessä alppikylässä, jonka ympärillä kohoavat majesteettiset huiput. Hotellilta käsin teemme retkiä niin lähialueelle, kuin myös pidemmälle. Matkan eräs kohokohta on Triglavin huippu, joka kohoaa yli 2800 metrin korkeuteen. Triglav ei ole pelkästään Slovenian korkein huippu, vaan se on myös Slovenialaisille symboolinen vuori. Matkalla voit myös omatoimisesti patikoida kylän ympärillä, mikäli et halua osallistua järjestetyille vaelluksille. Slovenian kaunis ja jylhä luonto tulee tällä matkalla hyvin konkreettisesti nähdyksi. Paikalliset oppaat ovat retkillä mukana ja heidän asiantuntemuksensa on meidän käytettävissämme. Matkalla tutustumme myös Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan, jossa pääset tutustumaan vilkkaan kaupungin elämään ja tekemään myös ostoksia.
Tällä matkalla yhdistyy niin luonto, uskomattoman kauniit maisemat, vaellukset erilaisissa ympäristöissä, kuin myös pääkaupungin syke. Matkallamme on mukana Suomenkielinen matkanjohtaja.
Lähde sinäkin kokemaan Slovenian ainutkertainen luonto.

Matkamme on rakennettu siten, että perusrunko sisältyy matkan hintaan. Tämän lisäksi voit valita retkiä oman halusi mukaan, joko yhden tai vaikka joka päivälle oma vaellus. Päiväretket valitaan ja maksetaan paikan päällä. Ainoastaan Triglavin nousu on valittava etukäteen vuoristomajan varauksen vuoksi. 

MATKAOHJELMA, Perusrunko

KE 25.6. 
Finnairin suora lento Helsingistä Ljubljanaan lähtee klo 08.10.
Ljubljanaan saavumme klo 09.50 paikallista aikaa.
Paikallinen opas on vastassa ja linja-autolla siirtyminen Jezerskon alppikylään, jossa majoittuminen Hotel Planinkaan. Viihtyisä hotelli upeiden maisemien äärellä. Jezersko on n. 1000 metrin korkeudella, vuoriston ympäröimässä laaksossa. Hotellissa infotilaisuus, jossa paikalliset oppaat kertovat tulevan viikon ohjelmasta. Kieli on Englanti, mutta tarvittaessa matkanjohtajamme toimii tulkkina. Illallinen hotellilla.


TO/PE 26. ja 27.6.
Vaelluksia lähialueilla erillisen retkiohjelman mukaisesti.
Lue alhaalta tarkempi selvitys eri retkistä. Illalliset hotellilla.

LA28.6. 
Triglavin valloitus. Tämä on vaellusten kohokohta, joka ei sisälly normaaliin retkiohjelmaan, vaan on ostettavissa erikseen. Alla tarkempi selvitys tästä retkestä. Muut voivat omatoimisesti tutustua kylämme ympäristön jylhiin maisemiin tai lähteä järjestetyille retkillemme mm. Bledin kuvauksellisiin maisemiin. Illallinen vuoristomajalla tai hotellilla.

SU 29.6.
Triglavin valloitus jatkuu. 
Muilla valinnainen ohjelma tai vapaata tutustumista alueeseen.
Illallinen hotellilla.MA 30.6.
Retki Ljubljanaan. Paikallisen oppaan johdolla linja-auto vie ryhmämme Slovenian pääkaupunkiin, jossa kaupunkiopastus. Tämän jälkeen jokainen voi omatoimisesti tutustua kaupunkiin ja käydä vaikka ostoksilla. Iltapäivällä paluu hotelliin. Illallinen hotellilla.


TI 1.7.
Vapaata tutustumista alueeseen tai retki alppien maisemiin.


KE 2.7.
Varhaisen aamupalan jälkeen luovutamme huoneet ja palaamme linja-autolla Ljubljanan lentokentälle.
Sinivalkoisin siivin lennämme kohti Helsinkiä.
Saapuminen aikataulun mukaisesti klo 14.20.
RETKIOHJELMA JA RETKIEN HINNAT
Mahdolliset ruokailut retkellä eivät kuulu retken hintaan.
Vaellukset ovat kestoltaan n. 4-6 tuntia.
Illaksi palaamme hotelliin illalliselle, joka kuuluu matkan hintaan.
Nämä retket valitaan ja maksetaan paikanpäällä.

TO 26.6. Retken kesto 4-5 tuntia.
Matka alpeilla olevalle vanhalle alppimajalle.
Kuljetaan polkuja pitkin ja maisemat ovat komeat. Pystysuorat seinämät ovat edessämme ja huimaavat korkeuserot ovat nähtävissä.
Retken vaikeusaste: Helppo-keskivaikea
Hinta 10-15€ riippuen osanottajamäärästä.
Illallinen hotellilla.

PE 27.6.
Retken kesto 4-5 tuntia.
Vieraillaan laaksossa mm. matkailutilalla, maistellaan teetä ja saadaan paikallinen snapsi.
retken vaikeusaste: Helppo
Hinta 10-15€ (ilman ruokailua) riippuen osanottajamäärästä.
Illallinen hotellilla.


LA 28.6.
Triglavin valloitus!! Vaihtoehtoisesti voit lähteä matkalle Blediin.
Bled on yksi suosituimmista matkailukohteista Sloveniassa. Järvi on kuin keidas alppien keskellä. Järvellä on saari, jolle on mahdollista päästä veneellä erillistä maksua vastaan. Erittäin kauniit ja valokuvaukselliset maisemat. Bledin järvi on kesäisin hyvin lämmin ja lämpötila saattaa nousta järvessä jopa 25 asteeseen! Uintimahdollisuus.
Hinta 25-30€.
Venekuljetus saarelle 6€.
Illallinen hotellilla.

SU 29.6.
Ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

MA 30.6.
Retki Ljubljanaan. Kuuluu matkan hintaan. 
Illallinen hotellilla.


TI 1.7.
Alppien kierros linja-autolla. Lähdemme linja-autolla tutustumaan alppien maisemiin ja eri keskuksiin lähiseudulla. Käymme mm. Kranjska Gorassa (laskettelukeskus)-Vrsic pass-soca joella ja illaksi palaamme hotelliin. Upeita maisemia mukavasti linja-autolla kiertäen.
Hinta 25-30€.
Illallinen hotellilla.


TRIGLAVIN HUIPPU 28.-29.6. (2864 mpy)


Yksi kohokohdista vaellusten osalta. Ensimmäisenä päivänä noustaan 2515 metrin korkeuteen, jossa majoittuminen vuoristomajaan. Ensimmäisen päivän nousu on hieman helpompi, mutta silti vaativa. Lähdetään nousemaan tasangolta, josta polkua pitkin noustaan ylemmäs. Upeat maisemat. Vuoristoisia niittyjä polun varrella. Näkymät nousun aikana ovat hyvin antoisia mm. Triglavin huippu on edessämme. Ensimmäisen päivän nousu kestää n.7-8 tuntia. Yön vietämme Kredarican vuoristomajalla.
Seuraavana päivänä nousu korkeimmalle huipulle alkaa majalta. Reitti on turvattu, mutta hyvin vaativa. Tässä nousussa turvaudumme mm. köysiin. Huippua lähestyessämme nousu hieman helpottuu. Huipulla on torni merkiksi korkeimmasta kohdasta joka on 2864 mpy. Näkymät ovat sanoin kuvaamattoman kauniita ja nousun rasitukset unohtuvat.
Alas vuorelta tulemme hieman eri reittiä.
Huomio, että tämä vaellus on erittäin vaativa ja tarvitsee kohtuullisen hyvän kunnon. Mikään ylivoimainen se ei kuitenkaan ole! Kokemusta vaeltamisesta esim. lapissa on suotavaa, mutta ei ehdoton edellytys. 
Huipun nousun hinta on n. 90€ sisältäen yöpymisen vuoristomajassa sekä kuljetukset ja illallisen.
Tämä retki on tilattava etukäteen, johtuen vuoristomajan varaustilanteesta.
MATKAN HINTA

795€ 2h huoneessa/henkilö
865€ 1h huoneessa/henkilö


Hinta sisältää

Finnairin suorat lennot
Lentokenttäkuljetukset
7 hotelliyötä
Puolihoito, joka sisältää aamiaisen ja illallisen. 
Paikallisten oppaiden opastukset runko-ohjelmassa mainituissa kohteissa.
Retki Ljubljanaan. Kokopäiväretki.
Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Lisätietoja matkasta puh. 045 638 5101

Ilmoittaudu mukaan seuraavalla kaavakkeella.
Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdolliset matkakaverit.

VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE