VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
KESKI-NORJA 13.-20.8.

KESKI-NORJA 13.-20.8.


 

MATKAREITTI: Tampere (Helsinki)-Tukholma-Oslo-Otta-Geiranger-Peikonpolku-Kristiansund-Trondheim-Uumaja-Vaasa-Tampere (Helsinki)

Lähde kanssamme huikaisevalle matkalle Keski-Norjaan. Tällä matkalla näet Laajan läpileikkauksen Keski-Norjan upeita Maisemia. Peikonpolku ja Geiranger ovat matkan upeita maisemia, mutta huippukohteita on myös monta muuta ja laajalla rintamalla. Näet matkalla Keski-Norjan upeita vuonomaisemia ja pääset linja-auton kyydissä tunturin huipulle.

Matkalla näet lisäksi Norjan suurimpia kaupunkeja. Oslo, Trondheim, Kristiansund. Atlantic road vie sinut Atlantin rannalle. Sanotaan, että tämä tie on yksi kauneimmista Atlantin rannalla olevista teistä. Mene ja tiedä, mutta Norjalaisen insinööritaidon mestarinäyte se ainakin on, sen verran hulppeita siltoja on rakennettu tälle reitille.

Trondheimissa pääset tutustumaan Nidarosin Tuomiokirkkoon, joka ennen oli kuninkaallisten virallinen kruunajaiskirkko. Trondheimistä ajamme Ruotsin läpi Uumajaan, matkalla pysähdymme ruokailemaan Åressa, Skandinaavien mahtavimmassa laskettelukeskuksessa. Tässä muutamia tärppejä matkan varrelta, mutta paljon jää myös paikan päällä ihmeteltäväksi. Tämä matka vie sinut Vuonojen Norjaan, unohtamatta Norjan kaupunkeja, jotka matkan varrella osuvat kohdallemme.

Lähde sinäkin ihastumaan Keski-Norjaan!

lue tarkempi matkaohjelmamme ja ilmoittaudu mukaan retkellemme!

MATKAOHJELMA

13.8.

Lähtö Tampere klo 14.00. Vanhan kirkon edestä.
Liittymäkuljetus Kankaanpäästä.

Suuntaamme kohti Helsingin satamaa. Nousemme Viking m/s Mariella laivaan. Illalla voit rentoutua laivan palveluista nauttien. Illallisbuffet lisämaksullinen.

14.8.

Aamiainen laivalla. Saavumme Tukholmaan klo 09.50. Tästä suuntaamme läpi Ruotsin ja saavumme iltapäivällä Osloon. Vapaata aikaa tutustua Osloon omatoimisesti. Päivän aikana ruokailu.

15.8. 

Aamupala hotellissa.
Aamupalan jälkeen tapaamme Suomalaisen oppaan, jonka johdolla lähdemme tutustumaan Osloon tarkemmin. Teemme kiertoajelun, jonka aikana vierailemme mm. Holmenkollenilla ja upeassa Vigelandin patsaspuistossa. Puolen päivän jälkeen lähdemme ajamaan kohti Keski-Norjan vuonoseutuja. Myöhään iltapäivällä saavumme Ottaan, jossa majoitumme Thon hotelliin.

16.8.

Aamupalan jälkeen jatkamme matkaa ja tämän päivän aikana näet jo hengästyttävän paljon toinen toistaan uskomattomimpia näkymiä. Otasta ajamme ensin Dalsnipan huipulle. Tämä huippu kohoaa 1476 mpy ja nousu sinne on jo varmasti mieltä kihelmöivä. Nousu tehdään linja-auton kyydissä ja huikeat maisemat ovat edessämme. Ylhäällä huipulla voimme ihailla Geirangerin vuonoa ja kylää. Täältä lähdemme laskeutumaan serpentiinitietä pitkin laakson pohjalle. Tämä tie on erittäin suosittu kesäaikaan ja tiellä on tunnelmaa ihan riittävästi. Geirangerin kylään saavuttuamme kirjaudumme hotelliin ja nautimme lounaan.  Sinulla on iltapäivä ja ilta aikaa nauttia tämän kylän ainutlaatuisesta tunnelmasta. Geirangerin vuono on valittu myös UNESCON maailmanperintökohteeksi, eikä varmasti suotta. Upea vuono ja sitä ympäröivät huiput lumoavat katsojansa. Halutessasi sinulla on mahdollisuus lähteä iltapäivällä risteilylle Geirangerin vuonolle (omakustanteinen) tai voit vain kävellä rannoilla ja ihmetellä näkemääsi. Geirangerin kylässä on asukkaita n. 250.

17.8.

Aamupala.
Jätämme hyvästit Geirangerille ja lähdemme uusiin seikkailuihin. Tämä päivä ei jää yhtään edellispäivän varjoon, mitä maisemiin tulee. Heti aamulla nousemme kimuranttia tietä pitkin aina ylemmäs ja pidämme tauon näköalatasanteella, josta näet Geirangerin vuonon eri näkövinkkelistä.

Matka jatkuu kotkien tietä pitkin kohti Peikonpolkua, jossa riittää serpentiiniä ja näkymiä, jotka varmasti saa hengästymään pelkästä katselusta. Hieman jännittäväkin lasku on kuitenkin sen arvoista ja maisema sekä tunnelma piirtyvät mieleesi. Alas päästyämme  jatkamme matkaa. Saavumme Moldeen ja nousemme linja-autolla Molden vieressä kohoavalle kukkulalla, josta aukeavat upeat maisemat vuoristoon, merelle ja alapuolella sijaitsevaan Molden kaupunkiin. Täältä jatkamme matkaa kohti Kristiansundia, mutta matkan varrelle osuu vielä yksi hyvin mielenkiintoinen kohde.

Atlantic road, joka nimensä mukaisesti kulkee Atlantin rannoilla ja osin sen päällä. Upeat avoimet maisemat Atlantille on suoraan edessämme. Atlantic road kulkee 8 sillan ja rakennetun maapenkereen kautta saarelta toiselle. Tie on valittu erääksi maailman kauneimmista teistä ja tätä pääsemme itse näkemään ja kokemaan. Tien pituus on 8 km. Maisemien ja erikoisten siltojen ihmettelyn jälkeen ajamme vielä hetken, kunnes saavumme Kristiansundin keskustaan, jossa majoitumme hotelliin. Kristiansund on vilkas kaupunki vuonon ja meren rannalla. Kaupunki on Pohjanmeren öljykenttien huoltokeskus.

18.8.

Aamupala.
Aamupäivällä ajamme Trondheimiin, joka on Norjan 3.  suurin kaupunki (asukkaita n. 170 000) joten suurkaupungista voidaan puhua. Meillä on runsaasti aikaa tutustua tähän viehättävään kaupunkiin. Trondheim oli aikoinaan myös Norjan pääkaupunki, jossa sijaitsi virallinen Norjan kuninkaallisten kruunajaiskirkko. 

Vierailemme iltapäivällä tässä upeassa Nidaros tuomiokirkossa. Tuomiokirkko on rakennettu 1070-1300 ja on Norjan merkittävin kirkko ja Pohjois-Euroopan suurimpia kirkkorakennuksia.
Trondheimissä majoitumme Thon hotelliin.
Teemme vielä pienen kävelyretken ja näemme Trondheimin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Iltapäivän ja illan voi omatoimisesti tutustua ihastuttavaan Trondheimiin.

19.8.

Aamupala.
On aika jättää hyvästit Norjalle. Lähdemme ajamaan Ruotsin halki kohti Uumajaa. Matkan varrella teemme pienen pysähdyksen Äressa, jossa sijaitsee Pohjois-Euroopan suurin hiihtokeskus. Päivä jatkuu ja illalla saavumme Uumajaan, jossa Scandicin hotelli kutsuu. Päivän aikana ruokailu.

20.8.

Aamupala.
Aamulla ajamme Uumajan satamaan, jossa nousemme laivaan ja ylitämme merenkurkun ja saavumme Vaasaan. Tästä matkaa jatkuu Tampereelle ja Helsinkiin, jonne saavumme mukavasti alkuillan tunteina. Ruokailu päivän aikana.

MATKAN HINTA

940 e / 2h / matkustaja
1h huoneen lisämaksu 220 e

Tampere-Helsinki väliltä tulevien lisämaksu on 25e/henkilö

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

Linja-automatkat
Laivamatkat Uumaja-Vaasa ja Helsinki-Tukholma
6 hotelliyötä
B-luokan hyttipaikka valitsemassasi huonetyypissä. (Helsinki-Tukholma)
Aamupalat hotellissa.
Puolihoito, tarkoittaen sitä, että aamupalan lisäksi yksi lämmin ateria päivässä.
Ohjelmassa mainittujen käyntikohteiden sisäänpääsymaksut. (pl. vuonoristeily)
Lauttamaksut
Matkanjohtajan palvelut.

LISÄMAKSUSTA

- Illallinen Viking line 13.8. seisova pöytä. 35 e
- Vuonoristeily Geirangerin vuonolla 16.8.  46e
- Etupenkki 50e / penkki

LISÄTIETOJA JÄLJELLÄ OLEVISTA PAIKOISTA

Päivitys 19.7.
Vapaana matkalle on vielä paikkoja seuraavasti:

-1 kpl  2h huoneita
-1 kpl  jaettu huone, ns. naisten paikka
-1 kpl jaettu huone, ns. miesten paikka


Lisätietoja matkasta: p. 045-8729543

Ilmoittautumiskaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverisi.

Keski-Norja 13.-20.8.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelinnumero  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Syntymäaika  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mikäli haluat tilata laivalle buffetin, vastaa silloin kyllä
Mikäli haluat Geirangerin vuonoristeilyn, valitse silloin kyllä
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite mikäli eri kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentät

VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE