VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
KESKI-NORJA 15.-22.8.

KESKI-NORJA 15.-22.8.


 

MATKAREITTI: Tampere (Helsinki)-Vaasa-Uumaja-Trondheim-Molde- Peikonpolku-Geiranger-Oslo-Tukholma-Turku-(Helsinki)-Tampere

Lähde kanssamme huikaisevalle matkalle Keski-Norjaan. Tällä matkalla näet Laajan läpileikkauksen Keski-Norjan upeita Maisemia. Peikonpolku ja Geiranger ovat matkan upeita maisemia, mutta huippukohteita on myös monta muuta ja laajalla rintamalla. Näet matkalla Keski-Norjan upeita vuonomaisemia ja pääset linja-auton kyydissä tunturin huipulle.

Matkalla näet lisäksi Norjan suurimpia kaupunkeja. Oslo, Trondheim, Molde. Atlantic road vie sinut Atlantin rannalle. Sanotaan, että tämä tie on yksi kauneimmista Atlantin rannalla olevista teistä. Mene ja tiedä, mutta Norjalaisen insinööritaidon mestarinäyte se ainakin on, sen verran hulppeita siltoja on rakennettu tälle reitille.

Trondheimissa pääset tutustumaan Nidarosin Tuomiokirkkoon, joka ennen oli kuninkaallisten virallinen kruunajaiskirkko. Tämä matka vie sinut Vuonojen Norjaan, unohtamatta Norjan kaupunkeja, jotka matkan varrella osuvat kohdallemme.

Lähde ihastumaan Keski-Norjaan!

lue tarkempi matkaohjelmamme ja ilmoittaudu mukaan retkellemme!

MATKAOHJELMA

15.8.

Lähtö Helsinki, Kiasma klo 08.00
Lähtö Tampere klo 11.00. Vanhan kirkon edestä.

Suuntaamme kohti Vaasan satamaa, jossa nousemme laivaan ja matkaamme Uumajaan. Laiva lähtee Vaasasta klo 16.30 ja on perillä Uumajassa 19.00. Täältä ajamme vielä kappaleen matkaa Örnsköldvikiin, jossa majoittuminen. Päivän aikana ruokailu

16.8.

Aamupalan jälkeen matka kohti Norjaa alkaa. Ajamme läpi Ruotsin ja näemme matkalla mm. Pohjolan suurimman laskettelukeskuksen Åren, jossa myös ruokailemme. Saavumme iltapäivän puolelle Trondheimiin
 joka on Norjan 3.  suurin kaupunki (asukkaita n. 170 000) joten suurkaupungista voidaan puhua.  Trondheim oli aikoinaan myös Norjan pääkaupunki, jossa sijaitsi virallinen Norjan kuninkaallisten kruunajaiskirkko.
Trondheimissä majoitumme Thon hotelliin.
Teemme illan suussa vielä pienen kävelyretken ja näemme Trondheimin tärkeimpiä nähtävyyksiä. 


17.8. 

Aamupala hotellissa.
Vierailemme aamutuimaan Nidaros tuomiokirkossa. Tuomiokirkko on rakennettu 1070-1300 ja on Norjan merkittävin kirkko ja Pohjois-Euroopan suurimpia kirkkorakennuksia. Kirkon jälkeen matkamme jatkuu kohti Atlantic Roadia.
Matkalla ohitamme Pohjanmeren öljykenttien huoltokeskuksen, joka sijaitsee Kristiansundissa ja tämän jälkeen sukellamme meren alaiseen tunneliin.

Atlantic road, joka nimensä mukaisesti kulkee Atlantin rannoilla ja osin sen päällä. Upeat avoimet maisemat Atlantille on suoraan edessämme. Atlantic road kulkee 8 sillan ja rakennetun maapenkereen kautta saarelta toiselle. Tie on valittu erääksi maailman kauneimmista teistä, ja tätä pääsemme itse näkemään ja kokemaan. Tien pituus on 8 km. Maisemien ja erikoisten siltojen ihmettelyn jälkeen ajamme ruusujen kaupunkiin, jonka nimen on saanut Molde. Täällä ruokailemme hulppeissa maisemissa, sillä ruokailemme vuoren huipulla, jonka alapuolella sijaitsee Molde. Silmiemme eteen avautuu myös tunturien huippuja silmänkantamattomiin. Illan ja yön vietämme Moldessa.18.8.

Tänään on varmasti monelle se odotetuin päivä, sillä edessä on Peikonpolku, jossa riittää serpentiiniä ja näkymiä, jotka varmasti saa hengästymään pelkästä katselusta. Hieman jännittäväkin nousu on kuitenkin sen arvoista ja maisema sekä tunnelma piirtyvät mieleesi. Pidämme huipulla tauon, jossa pääset vielä kuvaamaan Peikonpolkua ylhäältä käsin. Tauon jälkeen laskeudumme vuorelta toiselle puolen alas ja matka jatkuu kohti Geirangerin kylää ja vuonon rantaa. Geirangerin kylään saavuttuamme kirjaudumme hotelliin ja nautimme lounaan.  Sinulla on iltapäivä ja ilta aikaa nauttia tämän kylän ainutlaatuisesta tunnelmasta. Geirangerin vuono on valittu myös UNESCON maailmanperintökohteeksi, eikä varmasti suotta. Upea vuono ja sitä ympäröivät huiput lumoavat katsojansa. Halutessasi sinulla on mahdollisuus lähteä iltapäivällä risteilylle Geirangerin vuonolle (omakustanteinen) tai voit vain kävellä ja ihmetellä näkemääsi. Geirangerin kylässä on asukkaita n. 250. 
19.8.


Aamupala.
Jätämme hyvästit Geirangerille ja lähdemme uusiin seikkailuihin. Päivän aloitamme nousulla kimuranttia serpentiiniä ylemmäs ja ylemmäs, aina Dalsnipan huipulle. Tämä huippu kohoaa 1476 mpy ja nousu sinne on jo varmasti mieltä kihelmöivä. Nousu tehdään linja-auton kyydissä ja huikeat maisemat ovat edessämme. Ylhäällä huipulla voimme ihailla Geirangerin vuonoa ja kylää. Täältä laskeudumme alas ja otamme suunnaksi olympiakaupunki Lillehammerin, jossa vietämme seuraavan yön. Matkalla näemme kuitenkin upean Lomin sauvakirkon. Lillehammerissa käymme katsastamassa kisapaikkoja ja myös yövymme kaupungissa. Hotellissa myös ruokailu.


20.8.

Aamupala.
Aamupäivällä ajamme Osloon, jonne on matkaa runsaan pari tuntia. Norjan pääkaupungissa tutustumme paikallaisen, Suomen kielisen oppaan kanssa tärkeimpiin nähtävyyksiin, joita ovat mm. Holmenkollen ja Vigelundin patsaspuisto. Majoitumme hotellin, jossa myös ruokailemme. Ilta aikaa omatoimisesti tutustua Pohjolan vanhimpaan kaupunkiin. 


21.8.

Aamupala.
On aika jättää hyvästit Norjalle. Lähdemme ajamaan Ruotsin halki kohti Tukholmaan, jossa nousemme iltalaivaan ja matkaamme Itämeren laineilla kohti Turkua. Matkamme kruunaa vielä yhteinen illallinen laivan buffetissa. 

22.8.

Aamupala laivalla.
Turussa aamutuimaan porukkaa jakaantuu. Helsingistä kyytiin tulleet matkaavat omalla kuljetuksella pääkaupunkiseudulle ja muut suorinta tietä kohden Tamperetta.
Tästä matkasta piirtyy mieleen valtavasti muistoja, varmasti korkeat vuoret, kauniit vuonot ja serpentiinitiet päällimmäisenä.

MATKAN HINTA

975 e / 2h / matkustaja
1h huoneen lisämaksu 220 e

Tampere-Helsinki väliltä tulevien lisämaksu on 25e /henkilö

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

Linja-automatkat
Laivamatkat Uumaja-Vaasa ja Tukholma-Turku
6 hotelliyötä
B-luokan hyttipaikka valitsemassasi huonetyypissä. (Tukholma-Turku)
Aamupalat hotellissa.
Puolihoito, tarkoittaen sitä, että aamupalan lisäksi yksi lämmin ateria päivässä.
Ohjelmassa mainittujen käyntikohteiden sisäänpääsymaksut. (pl. vuonoristeily)
Lauttamaksut
Matkanjohtajan palvelut.

LISÄMAKSUSTA

- Vuonoristeily Geirangerin vuonolla 18.8.  50e
- Etupenkki 50e / penkkiLisätietoja matkasta: p. 045-8729543

Ilmoittautumiskaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverisi.

Keski-Norja 15.-22.8.2020
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelinnumero  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Syntymäaika  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mikäli haluat Geirangerin vuonoristeilyn, valitse silloin kyllä
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite mikäli eri kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentät

VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu