VALAMON JA LINTULAN

LUOSTARIT 

30.6.-1.7.

Lähde kanssamme tutustumaan Valamon ja Lintulan luostariin. Kesäinen matkamme vie meidät Heinävedelle, jossa näemme Valamon ja Lintulan elämää. Vietämme myös yön Valamon luostarissa. Alue on luonnonkaunis, jossa voit rentoutua, vaikka iltakävelyllä Juojärven rannalla. Pääsemme tutustumaan opastetulla kierroksella Valamon kirkkoihin. Vierailemme Viinituvassa, jossa saamme myös maistiaiset. Valamossa myös mielenkiintoinen Martta Wendelinin näyttely. Seuraavana päivänä risteilemme laivalla Lintulaan, jossa tutustumme nunnaluostarin elämään.

Tässä mukava kesäinen matka Heinävedelle

 

MARTTA WENDELIN
- Kultahiekkaa ihmisten poluille

Kuvittaja ja taidemaalari Martta Wendelinin syntymän 130-vuotisjuhlavuodeksi Valamossa laaja näyttely taitelijan keskeisestä maalaus- ja kuvitustuotannosta. 

Martta Wendelin oli 1900-luvun alkupuoliskon tunnetuimpia Suomalaisia kuvittajia.  Hänen kuvitustaiteensa idyllinen ja rauhoittava tunnelma, lasten ja kodin elämää aidosti kuvaavat aiheet ovat olleet tärkeitä Suomalaisille.  Hän tuli tunnetuksi etenkin kotiliesien kansikuvistaan 1920-luvulta alkaen, postikorteistaan, nuorten- ja lastenkirjojen ja -lehtien kuvituksistaan.

MATKAOHJELMA

30.6.

Lähtö 
Tampere, vanhan kirkon edestä (keskustori) klo 8.00 (liittymäkuljetus Nokialta ja Ylöjärveltä)

Tampereelta otamme suunnaksi Heinäveden, jonne menemme Jyväskylän ja Varkauden kautta yhdellä pysähdyksellä. Saavumme Valamon luostariin puolen päivän aikoihin. Valamon tutustumisen aloitamme noutopöytäruokailulla. Ruokailun jälkeen tutustumme Valamon alueeseen opastetulla kierroksella, jonka aikana käymme mm. Valamon kirkoissa. Opastuksen jälkeen kirjaudumme hotelliin ja hengähdämme hetken. Voit myös omatoimisesti käydä tutustumassa näyttelyihin tai piipahtaa ostoksilla. Omatoimisen tutustumisen jälkeen vierailemme viinituvan tunnelmassa, jossa kuulemme viinehtimön tarinaa ja  saamme maistiaiset luostarin tuotannosta. Päivä päättyy Valamolaiseen teepöytään, jossa nautimme perinteitä kunnioittaen teepöydän antimista.


1.7.

Aamupala, jonka jälkeen pakkaamme linja-auton ja nousemme laivaan, jolla lähdemme risteilemään kohti Lintulaa. Noin puolitoistatuntia kestävä risteily Juojärven maisemissa on kokemus. Nousemme Varistaipaleella laivasta ja pienen linja-autolla tehtävän siirtymän jälkeen olemme Lintulassa, jossa kuulemme opastuksen Lintulan naisluostarin elämästä. Opastuksen jälkeen meitä odottaa kahvit, jonka jälkeen on hetki aikaa ostoksille luostarin myymälässä. 

Matka jatkuu ja ajamme Varkauteen, jossa nautimme lounaan, jonka jälkeen yhden pysähdyksen jälkeen saavumme Tampereelle illan tunteina.       


Matkan hinta

2h-huoneessa/matkustaja 295€
1h-huoneessa/matkustaja 350€ 

Hintaan sisältyy:

Linja-automatkat
Valamon opastettu kierros
Ruokailu
Näyttelyn sisäänpääsy
Tutustuminen viinitupaan, jossa myös maistiaiset.
Valamolainen teepöytä. 
Risteily Juojärvellä
opastus Lintulassa
Kahvi Lintulassa
Ruokailu Varkaudessa
1 hotelliyö 1h tai 2h huoneessa
.


Lisätietoja matkasta p. 045-8729543

 

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla kaavakkeella.

Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdolliset matkakaverit.

Hyvä tietää matkasta:

 

Valamossa vietämme yön luostarin hotellissa. Huone on vaatimattomammin varasteltu, kuin normaali hotellihuone. Huoneissa ei ole tv:tä

 

Maksuehdot:

 

Matkasta saat kaksi laskua.

Ennakkomaksu erääntyy n. kuukausi ilmoittautumisesta. Loppumaksu erääntyy 1 kk ennen matkaa.

 

Peruutusehdot

 

Varausmaksua ei palauteta, mikäli asiakas peruuttaa matkan.

Loppumaksun kuluton peruutus on 30 vrk ennen matkaa.

Nimi *
Postiosoite *
Sähköpostiosoite
Puhelinnumero *
Mistä nouset linja-auton kyytiin *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Syntymäaika (älä kirjoita sotua) *
Valitse 1h tai 2 huone *
Haluatko tilata puolihoidon etukäteen, hinta 115 e *
Mahdollisen matkakaverin nimi, sähköpostiosoite ja katuosoite, mikäli halutaan erilliset laskut
Liitteet

Tiedostojen enimmäismäärä: 1