Keski-Norja

13.-20.8

MATKAREITTI: Tampere-Helsinki-Tukholma-Oslo-Otta-Geiranger-Peikonpolku-Molde-Trondheim-Uumaja-Vaasa


Lähde kanssamme huikaisevalle matkalle Keski-Norjaan. Tällä matkalla näet Laajan läpileikkauksen Keski-Norjan upeita Maisemia. Peikonpolku ja Geiranger ovat matkan upeita maisemia, mutta huippukohteita on myös monta muuta ja laajalla rintamalla. Näet matkalla Keski-Norjan upeita vuonomaisemia ja pääset linja-auton kyydissä tunturin huipulle.

Matkalla näet lisäksi Norjan suurimpia kaupunkeja. Oslo, Trondheim, Molde.
Trondheimissa pääset tutustumaan Nidarosin Tuomiokirkkoon, joka ennen oli kuninkaallisten virallinen kruunajaiskirkko. Tämä matka vie sinut Vuonojen Norjaan, unohtamatta Norjan kaupunkeja, jotka matkan varrella osuvat kohdallemme.

Lähde ihastumaan Keski-Norjaan!

lue tarkempi matkaohjelmamme ja ilmoittaudu mukaan retkellemme!

 

MATKAOHJELMA

13.8.

 

Lähtö Tampereelta, vanhan kirkon edestä klo 13.00 (liittymäkuljetus Ylöjärveltä ja Nokialta)

Tästä suuntaamme kohti Helsingin satamaa. Matkalla otamme matkustajia kyytiin.

Nousemme Viking Linen  Gabriella laivaan ja irrottaudumme laiturista klo 17.15.

Ilta aikaa nauttia laivan tarjoamista palveluista. 


14.8.

 

Päivän aloitamme syömällä laivalla aamupalan, jonka jälkeen tapahtuu maihin nousu. Laivan saapuminen Tukholmaan on klo 10.00. Aloitamme tämän jälkeen ajon läpi Ruotsin. Pidämme matkalla sopivasti taukoja ja matkan varrella myös syömme lounasta. Saavumme Pohjolan vanhimpaan kaupunkiin myöhään iltapäivällä ja kirjaudumme Scandic hotellin. Ilta aikaa omatoimiseen tutustumiseen Osloon.

 

15.8.

 

Aamupalan jälkeen seuraamme liittyy Suomalainen, Oslossa asuva opas, jonka johdolla tutustumme Oslon tärkeimpiin nähtävyyksiin, mm. Vigelandin patsaspuistoon ja Holmenkollenille ja ihmettelemme Norjan pääkaupungin menoa ja meininkiä.

Puolen päivän aikaan sanomme oppaallemme hyvästit ja  suuntaamme kohti Keski-Norjaa. Saavumme myöhään iltapäivällä Ottaan ja majoitumme täällä Thon hotellissa. Illalla voit vielä tutustua tähän pieneen keskukseen omatoimisesti.

16.8. 

 

Aamupala.
Tänään on se päivä, kun siirrymme huimiin maisemiin. Ajamme ensin Otasta hetken aikaan ja pidämme tauon Lomissa, jossa on hieno sauvakirkko. Halukkaat voiva käydä tutustumassa ko. kirkkoon. Tämän jälkeen odottaa ensimmäinen todellinen huippuhetki, kun nousemme Dalsnipan huipulle, joka kohoaa 1476 mpy ja nousu sinne on jo varmasti mieltä kihelmöivä. Nousu tehdään linja-auton kyydissä ja huikeat maisemat ovat edessämme. Ylhäällä huipulla voimme ihailla Geirangerin vuonoa ja kylää. Täältä laskeudumme alas ja kimuranttia tietä pitkin laskeudumme Geirangerin kylään, jossa kirjaudumme hotelliin ja nautimme päivällisen. Ruokailun jälkeen sinulla on ilta aikaa nauttia tämän kylän ainutlaatuisesta tunnelmasta. Geirangerin vuono on valittu myös UNESCON maailmanperintökohteeksi, eikä varmasti suotta. Upea vuono ja sitä ympäröivät huiput lumoavat katsojansa. Halutessasi sinulla on mahdollisuus lähteä risteilylle Geirangerin vuonolle (omakustanteinen) tai voit vain kävellä ja ihmetellä näkemääsi. Geirangerin kylässä on asukkaita n. 250. 

 

17.8.

 

Tänään on varmasti monelle se odotetuin päivä, sillä edessä on Peikonpolku, jossa riittää serpentiiniä ja näkymiä, jotka varmasti saa hengästymään pelkästä katselusta. Hieman jännittäväkin lasku on kuitenkin sen arvoista, ja maisema sekä tunnelma piirtyvät mieleesi.  Aamulla lähdemme Geirangerin kylästä ja näemme pitkin päiviä upeita maisemia, jotka varmasti jäävät mieleesi. Lopulta saavumme Peikopolun yläasemalle ja pidämme turistikeskuksessa tauon, jolloin pääset ottamaan myös valokuvia Peikonpolusta ylhäältä päin.

 

Laskeudumme tietä alas ja hieman huokaisemme ja matkamme jatkuu kohti Moldea, ruusujen kaupunkia. Moldessa käymme ihailemessa maisemia kaupungin vieressä olevan vuoren huipulla, jonne pääsee mukavasti bussilla. Moldesta ajamma Kristiansundia kohden, jonne ajamme Atlantin rantalla Norjan insinööritaidon näytettä ihailemaan, eli Atlantic roadia, joka kulkee aivan Atlantin rantaviivaa pitkin. Hetki vielä ja saavumme Kristiansundiin, jossa kirjaudumme hotelliin.

 

18.8.

 

Tänään otamme suunnaksi Trondheimin, jonne saavumme mukavasti puolen päivän jälkeen. Iltapäivän ohjelmaan kuuluu vierailu Nidaros tuomiokirkossa. Kirkko on rakennettu 1070-1300 ja on Norjan merkittävin kirkko ja Pohjois-Euroopan suurimpia kirkkorakennuksia. Tuomiokirkko toimi aijemmin Norja kuninkaallisten virallisena vihkikirkkona.  Trondheimin kaupunki on viehättävä kaupunki kanavineen ja puistoineen. Keskusta on mukavan pieni ja sen kiertää helposti kävellen. Teemmekin hotelliin kirjautumisen jälkeen vielä iltakävelyn halukkaiden kanssa joen vartta pitkin ja näemme mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja hauskoja yksittäisiä asioita. 

 

19.8.

 

Aamupalan jälkeen otamme suunnaksi otamme suunnaksi Ruotsin ja tänään ajamme Ruotsin halki siten, etta saavumme illalla Uumajaan. 

Päivä on pitkä ja matkan aikana myös ruokailemme Åressa, joka on pohjoismaiden suurin hiihtokeskus.

Illalla saavumme Uumajaan, jossa vietämme vielä yhden yön ennen kotiin paluuta.

Virkeimmät ehtivät vielä illalla tutustua omatoimisesti Uumajan keskustaan.

20.8.

Aamupala hotellissa. Aamupäivällä ehdit vielä tutustumaan omatoimisesti Uumajan keskustaan, sillä laivamme lähtee kohti Vaasaa klo 13.00. Laivamatkan aikana ruokailu. Saavumme Vaasaan klo 18.00, jonka jälkeen suuntaamme kohti Tamperetta, jonne saavumme n. klo 22.00 ja pieni hetki vielä lisää ja Helsingistä saapuneet ovat myös kotonaan Norjan vuonot ja tunturit mielessään.

 


MATKAN HINTA

1090 e / 2 h / matkustaja
1 h huoneen lisämaksu 280 e

 

Helsinki-Tampere väliltä tulevien lisähinta on 25e


MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

Linja-automatkat
Laivamatkat Helsinki-Tukholma ja Uumaja-Vaasa

6 hotelliyötä
B-luokan hyttipaikka valitsemassasi huonetyypissä. 
Aamupalat hotellissa.
Puolihoito, tarkoittaen sitä, että aamupalan lisäksi yksi lämmin ateria päivässä.
Ohjelmassa mainittujen käyntikohteiden sisäänpääsymaksut. (pl. vuonoristeily)

Paikallinen, Suomenkielinen opastus Oslossa.
Lauttamaksut
Matkanjohtajan palvelut.

 

Huom! Lähtöpäivänä 13.8. matkan hintaan ei sisälly laivalla ruokailua.

Halutessasi voit tilata laivan buffet-ruokailun etukäteen.

LISÄMAKSUSTA

- Vuonoristeily Geirangerin vuonolla 16.8.  57e

- Laivalla buffetin hinta on 45e
- Etupenkki 50e / penkki

Lisätietoja matkasta: p. 045-8729543

Ilmoittautumiskaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverisi.

 

 

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla  kaavakkeella.

Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdolliset matkakaverit.

Hyvä tietää matkasta

 

- Norjassa valuutta on Norjan kruunu

- Pankkikortilla maksaminen on norjassa helppoa ja turvallista.

- Norjan säät vaihtelevat nopeasti ja lämpötilaerot voivat olla suuretkin.

 

Maksuehdot

 

Matkan ennakkomaksun 100 e eräpäivä on noin kuukausi ilmoittautumisen jälkeen.

Matkan loppumaksu on n. 60 vrk ennen matkaa.

 

Peruutusehdot

Ennakkomaksua ei palauteta, mikäli asiakas peruuttaa matkan

Loppulaskun kuluton peruutus on 60 vrk ennen matkaa.

Nimi  
Postiosoite  
Sähköpostiosoite  
Puhelinnumero  
Mistä nouset linja-auton kyytiin  
Mahdolliset ruoka-allergiat  
Syntymäaika (älä kirjoita sotua)  
Valitse 1h tai 2 huone  
Mahdollisen matkakaverin nimi, sähköpostiosoite ja katuosoite, mikäli halutaan erilliset laskut