Hyvä tietää matkasta

- Vaikka matka on heinäkuussa, kannattaa huomata, että Maakalla sijaitsee kaukana merellä ja välillä saattaa tuullakin, joten varaa lämmintä, sadetta ja tuulta pitävää vaatetusta.

 

Maksuehto

 

- Ennakkomaksu erääntyy noin kuukausi ilmoittautumisen jälkeen.

- Loppumaksun eräpäivä on 2 kk ennen matkaa.

 

Peruutusehdot

 

- Ennakkomaksua ei palauteta, mikäli matkustaja peruuttaa matkan. 

- Loppumaksun kuluton peruuttaminen on 60 vrk ennen matkaa.

Hailuoto ja Maakalla

26.-28.7.

Tämä reissu on ollut hyvin suosittu ja se on myyty edellisenä vuosina loppuun.
Matka tutustuttaa meidät kahteen mielenkiintoiseen kohteeseen. Maakalla, eli Kalllankarit sijaitsevat Kalajoen edustalla ja on hyvin erikoinen paikka, sillä Kallankareilla on itsehallinto, joka varmasti ei ole kaikkein tiedossa. Kallankarien ylin päättävä elin on Karikokous, joka kokoontuu vuosittain päättämää saarelle tärkeistä asioista. Itsehallinto periytyy jo 1700-luvulta saakka, jolloin Ruotsin silloinen kuningas Aadolf Fredrik myönsi Kallankareille itsehallinnon. Kallankarit sijaitsevat kaukana merellä, sillä Kalajoelta sinne kertyy matkaa n. 16 km.

Matkamme Kallankareille on jo nautinto, sillä kuljemme purjealuksen kyydissä, joka on varattu vain meidän käyttöömme. Matkaamme sinne kaljaasi Ansiolla, joka tuo matkaamme aimo annoksen entisaikojen purjelaivojen tunnelmaa. Tutustumme Kallakarin mielenkiintoiseen miljööseen, johon kuuluu mm. hieno, omaperäisen näköinen paanukattoinen kirkko, karikivet, missä vuosittain Jaakon päivänä pidetään karikokous ja näemme myös saaristolaisten elämää, sillä kalastajat pitävät sitä edelleen tukikohtanaan ja useat asuvat siellä puolet vuodesta.

Illalla palaamme Kalajoelle ja vietämme yön Kalajoen hiekkasärkillä, joten voit kesäiltana nauttia Kalajoen kuulusta tunnelmasta.

Matkamme toinen osuus kätkee sisäänsä vähintään yhtä mielenkiintoisen kohteen, sillä suuntaamme Hailuodon kuntaan, joka sijaitsee nimensä mukaisella saarella Perämerellä. Hailuoto on Suomen 3. suurin saari merialuilla. Hailuodolla pääsemme tutustumaan sen ainutlaatuiseen luontoon ja maisemiin. Saarella sijaitsee myös Marjaniemen majakka, johon tutustumme paikallisen oppaan johdolla. 

Hailuodossa vietämme yön luotsihotellissa, joka on entinen luotsiasema ja sijaitsee aivan majakan juurella. Ainutlaatuinen ympäristö luo varmasti illalle ja yölle mielenkiintoisen tunnelman.

Tässä matka, joka pitää sisällään monta mielenkiintoista ja ainutlaatuista kohdetta Perämerellä. Lähde sinäkin mukaan nauttimaan!
 

MATKAOHJELMA

26.7. Lähtö 


Tampereen Vanhan kirkon edestä klo 07.00 (liittymäkuljetus Kankaanpäästä)
Matkaamme kohti Kalajokea ja pidämme matkalla ainakin yhden tauon, tarvittaessa myös toisen. Saavumme puolen päivän jälkeen Kalajoelle, jossa lähdemme tilauslaivalla kohti Kallankareja. Matka kestään kaikkinensa n. 4-5 tuntia. Matkan aikana nautimme keittolounaan ja tutustumme Kallankareihin (Maakallaan). Takaisin tultuamme majoitumme Kalajoen hiekkarannoilla sijaitsevaan hotelliin. Ilta aikaa nauttia Kalajoen tunnelmasta.

27.7.


Aamupalan jälkeen matkamme suuntautuu kohti Hailuotoa, jonne saavumme mukavasti puolen päivän aikaan. Opas on meitä vastassa lauttasatamassa ja lähdemme hänen johdollaan Hailuotoon ja pääsemme käymään myös Marjaniemen majakassa. Muutaman tunnin opastuksen jälkeen syödään lounas ja kirjaudutaan hotelliin. Illalla voit omatoimisesti tutustua Hailuotoon. 

28.7. 

Aamupalan jälkeen suuntaamme takaisin kohti Tamperetta, jonne saavumme ruokatauon ja jaloittelutaukojen jälkeen illan tunteina.

Tällä matkalla lähtijöiden määrä on rajattu korkeintaan 34, johtuen siitä, että sen verran kaljaasi Ansioon voidaan kerralla ottaa matkustajia mukaan.

MATKAN HINTA ON 

375 e 2h huoneessa / matkustaja
1h hengen huoneen lisämaksu on 110 e

Hinta sisältää

Linja-automatkat.
Laivaristeily Maakallaan.
2 hotelliyötä valitsemassasi huonetyypissä.
Puolihoito, joka sisältää aamupalan ja yhden lämpimän aterian päivässä.
Opastuskierroksen Hailuodossa.
Matkanjohtajan palvelut

Lisätietoja matkasta 045-8729543

 

 

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla kaavakkeella. 

Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverisi.

Nimi  
Postiosoite  
Sähköpostiosoite  
Puhelinnumero  
Mistä nouset linja-auton kyytiin  
Mahdolliset ruoka-allergiat  
Mahdollisia lisätietoja  
Valitse 1h tai 2 huone  
Mahdollisen matkakaverin nimi, sähköpostiosoite ja katuosoite, mikäli halutaan erilliset laskut