VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
HAILUOTO JA KALLANKARIT 27.-29.7.

 

HAILUOTO JA MAAKALLA 27.-29.7.
 

Tämä reissu on ollut kahtena edellisenä vuotena hyvin suosittu ja se on myyty kumpaisenakin vuotena loppuun.
Matka tutustuttaa meidät kahteen mielenkiintoiseen kohteeseen. Maakalla, eli Kalllankarit sijaitsevat Kalajoen edustalla ja on hyvin erikoinen paikka, sillä Kallankareilla on itsehallinto, joka varmasti ei ole kaikkein tiedossa. Kallankarien ylin päättävä elin on Karikokous, joka kokoontuu vuosittain päättämää saarelle tärkeistä asioista. Itsehallinto periytyy jo 1700-luvulta saakka, jolloin Ruotsin silloinen kuningas Aadolf Fredrik myönsi Kallankareille itsehallinnon. Kallankarit sijaitsevat kaukana merellä, sillä Kalajoelta sinne kertyy matkaa n. 16 km.

Matkamme Kallankareille on jo nautinto, sillä kuljemme purjealuksen kyydissä, joka on varattu vain meidän käyttöömme. Matkaamme sinne kaljaasi Ansiolla, joka tuo matkaamme aimo annoksen entisaikojen purjelaivojen tunnelmaa. Tutustumme Kallakarin mielenkiintoiseen miljööseen, johon kuuluu mm. hieno, omaperäisen näköinen paanukattoinen kirkko, karikivet, missä vuosittain Jaakon päivänä pidetään karikokous ja näemme myös saaristolaisten elämää, sillä kalastajat pitävät sitä edelleen tukikohtanaan ja useat asuvat siellä puolet vuodesta.

Illalla palaamme Kalajoelle ja vietämme yön Kalajoen hiekkasärkillä, joten voit kesäiltana nauttia Kalajoen kuulusta tunnelmasta.

Matkamme toinen osuus kätkee sisäänsä vähintään yhtä mielenkiintoisen kohteen, sillä suuntaamme Hailuodon kuntaan, joka sijaitsee nimensä mukaisella saarella Perämerellä. Hailuoto on Suomen 3. suurin saari merialuilla. Hailuodolla pääsemme tutustumaan sen ainutlaatuiseen luontoon ja maisemiin. Saarella sijaitsee myös Marjaniemen majakka, johon tutustumme paikallisen oppaan johdolla. 

Hailuodossa vietämme yön luotsihotellissa, joka on entinen luotsiasema ja sijaitsee aivan majakan juurella. Ainutlaatuinen ympäristö luo varmasti illalle ja yölle mielenkiintoisen tunnelman.

Tässä matka, joka pitää sisällään monta mielenkiintoista ja ainutlaatuista kohdetta Perämerellä. Lähde sinäkin mukaan nauttimaan!

MATKAOHJELMA

27.7. Lähtö 

Tampereen Vanhan kirkon edestä klo 07.00
Matkaamme kohti Kalajokea ja pidämme matkalla ainakin yhden tauon, tarvittaessa myös toisen. Saavumme puolen päivän jälkeen Kalajoelle, jossa lähdemme tilauslaivalla kohti Kallankareja. Matka kestään kaikkineensa n. 4-5 tuntia. Matkan aikan nautimme keittolounaan ja tutustumme Kallankareihin (Maakallaan). Takaisin tultuamme majoitumme Kalajoen hiekkarannoilla sijaitsevaan hotelliin. Ilta aikaa nauttia Kalajoen tunnelmasta.

28.7.

Aamupalan jälkeen matkamme suuntautuu kohti Hailuotoa, jonne saavumme mukavasti puolen päivän aikaan. Majoitumme Luotsihotelliin ja lähdemme paikallisen oppaan kanssa tutustumaan Hailuotoon ja pääsemme käymään myös Marjaniemen majakassa. Muutaman tunnin opastuksen jälkeen voit omatoimisesti tutustua Hailuodon saareen.

29.7.

Aamupalan jälkeen suuntaamme takaisin kohti Tamperetta, jonne saavumme ruokatauon ja jaloittelutaukojen jälkeen illan tunteina.

Lisätietoja matkasta 045-8729543

Tällä matkalla lähtijöiden määrä on rajattu korkeintaan 34, johtuen siitä, että sen verran kaljaasi Ansioon voidaan kerralla ottaa matkustajia mukaan.

MATKAN HINTA ON 

365 e 2h huoneessa / matkustaja
1h hengen huoneen lisämaksu on 110 e

Hinta sisältää

Linja-automatkat.
Laivaristeily Maakallaan.
2 hotelliyötä valitsemassasi huonetyypissä.
Puolihoito, joka sisältää aamupalan ja yhden lämpimän aterian päivässä.
Opastuskierroksen Hailuodossa.
Matkanjohtajan palvel
ut

Lisätietoja matkasta 045-8729543

Ilmoitaudu mukaan. Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverin.


HAILUOTO JA KALLANKARIT 2020
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollinen matkakaveri ja hänen henkilötietonsa, sekä laskutusosoite, mikäli eri, kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentätVÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTEPerussivu