VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
SYYSMATKA TROMSSA/LOFOOTIT 27.8.-3.9.

SYYSMATKA KILPISIJÄRVI-TROMSSA-LOFOOTIT 27.8-3.9.Syysmatkamme vie meidät Suomen Lapin kautta Norjan jylhille rannikkoseuduille ja eläväiseen Tromssaan. Tällä matkalla näet paljon Suomen ja Norjan pohjoista kauneutta.Voit kiivetä Saanan huipulle ihailemaan Lapin luonnon kauneutta silmänkantamattomiin.

Norjan puolella on edessä korkeat tunturit, pirstaleiset rannikot ja karun kaunis luonto. Pohjolan Pariisissa-Tromssassa vietämme kaksi päivää. Ihmettelemme tämän eläväisen kaupungin menoa niin katutasolta kuin myös nousten kaapelihissillä korkeuksiin ihailemaan kaupunkia tunturin huipulta. Tromssassa on n. 10000 opiskelijan yliopisto, joten kaupungin katukuva on vilkas. Tromssassa olisi nähtävää ja koettavaa enemmänkin kuin pariksi päiväksi. Tämän jälkeen lähdemme laskeutumaan alemmas rannikkoa pitkin ja pysähdymme kahdeksi yöksi kauniille Lofoottien saarille. Jatkamme matkaa Norjan upeiden tuntureiden ja Ruotsin kautta Haaparantaan ja Kemiin, josta tulemme kotipuoleen!

Matkalla on hurjasti koettavaa ja nähtävää, joten ota sinäkin suunnaksi Suomen lappi ja Norjan rannikko.

MATKAOHJELMA

MATKAREITTI: Helsinki-Tampere-Jyväskylä-NORJA

TI 27.8. 

Lähtö klo 04.50 Kankaanpää, linja-autoasema
kello 06.30 Tampere, Vanhan Kirkon edestä, Keskustori
(Helsinki 04.00)

Tampereelta kuljemme Jyväskylän kautta kohti pohjoista.
Pidämme matkalla sopivasti taukoja. Illaksi saavumme Leville ja majoittuminen Sokos hotelliin.

KE 28.8.
Aamupalan jälkeen m
atka kohti pohjoista jatkuu. Ajamme käsivartta pitkin kohti Kilpisjärveä minne saavumme ennen puoltapäivää. Kilpisjärvellä pysähdymme iltapäivän ajaksi. Halukkaat voivat lähteä valloittamaan Saanatunturia, jonka laelta avautuvat upeat maisemat silmänkantamattomiin. Mikäli et halua tällä kertaa kiivetä Saanalle, voit lähteä vaikka käymään kolmen valtakunnan rajapyykillä, johon on venekuljetus (venekuljetus ei sisälly matkan hintaan).
Reippailun jälkeen ruokailu Kilpisjärvellä. Tämän jälkeen ajamme Norjan puolelle Tromssaan, minne saavumme myöhään iltapäivällä. Majoittuminen Thon Hotelliin. Ilta vapaata aikaa tutustua tähän Norjan 8. suurimpaan kaupunkiin, jossa riittää katsottavaa.


TO 29.8.
Aamupalan jälkeen tutustumme lähemmin Tromssaan.
Käymme mm. Jäämerikaterdaalissa ja Akvaariossa , jossa ajoitamme käynnin niin, että näemme hylkeiden hienon esityksen. Lisäksi nousemme kaapelihissillä korkeuksiin ihailemaan tätä kaupunkia ja ympäröivää maisemaa. Mieli lepää.
Ilta aikaa jälleen omatoimiseen tutustumiseen kaupunkiin. Voit käydä ostoksilla tai istua lukuisissa katukahviloissa ihmettelemässä maailman menoa! Juuri kahviloiden määrästä juontaa nimitys Pohjolan Pariisi. Tromssassa on yliopisto, jossa opiskelee n. 10000 opiskelijaa ja kaupungin katukuvassa tämä näkyy monin tavoin.
Lounaan nautimme hotellissa.


PE 30.8.
Aamupala ja sen jälkeen
 jätämme hyvästit Tromassalle. Jatkamme matkaa kohti Lofootteja. Matkalla näemme Norjan jylhiä maisemia ja Lofooteille saavumme iltapäivällä merenalaisten tunneleiden ja siltojen kautta. Majoitumme Svolvaerin keskustassa Thon Hotel Lofoteniin. ruokailu hotellissa. 

LA 31.8.
Aamupalan jälkeen lähdemme tutustumaan tarkemmin Lofooteille.
kiertoajelun aikana käymme mm. Kalastajakylässä ja näemme upeita tuntureita ja meren lahtia. Näemme Lofootteja laajemminkin, mutta kuten viime vuonna, pidetään käyntikohteet yllätyksenä ja katsotaan miten upeita kohteita näemme. Myöhään iltapäivällä palaamme Hotellille.

SU 1.9.
Aamupalan jälkeen lähdemme lautalla meren yli mantereelle. Päivän aikana ajamme upeiden tuntureiden maisemissa. Ruotsin puolelle siirrymme Junkerdalin kautta, jossa koet yhden matkan sykähdyttävimmistä hetkistä suuren korkeuseron vuoksi. Illaksi saavumme Arjeblogiin, jossa majoittuminen.

MA 2.9.
Aamupalan jälkeen käynti Arjeblogin hopeamuseossa, jonka jälkeen suuntaamme Euroopan yhdelle suurimmista valjastamattomista koskista. Storforsenin pauhu on häkellyttävä. Koskelta ajamme kohti Suomea ja Haaparannasta rajan ylitettyämme ajamme vielä kappaleen matkaa Kemiin, jossa majoitumme.  

TI 3.9.
Aamupalan jälkeen suuntaamme linja-auton nokan kohti etelää ja ja kotiseutuja. Saavumme Tampereelle ja Helsinkiin mukavasti alkuillasta.


Tässä matka, jonka aikana riittää seikkailua ja nautintoa pohjoisen upeissa ruskan väreissä.

MATKAN HINTA

TAMPEREELTA
935€ / 2H huoneessa/henkilö
1135€ / 1H huoneessa/henkilö

HELSINGISTÄ
985€  / 2H  huoneessa/henkilö
1185€ / 1H huoneessa/henkilö


Matkan hinta sisältää:
Linja-autokuljetukset
7 hotelliyöpymistä
aamupalat
1 lämmin ateria päivässä
Katedraalin sisäänpääsymaksu
Köysiradan nousu
Akvaarion sisäänpääsymaksu
Laivaliput Norjassa

Lisätietoja matkasta puh. 045 872 9543

Voit ilmoittaa samalla kaavakkeella myös mahdolliset matkakaverit.


Syysmatka Tromssa ja Lofootit 27.8.-3.9.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Synytymäaika  *
Puhelinnumero  *
Sähköpostiosoite
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
VALITSEN HUONE: 2H / 1H HUONE  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite, mikäli eri, kuin ilmoittajan
Mahdolliset terveiset matkanjärjestäjälle
* Pakolliset kentät


VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATLENNOTHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE