VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
RUSKAMATKA KOLILLE 27.-30.9.

 

RUSKAMATKA KOLILLE 27.-30.9.
Lähde viettämään syksyn kuulaita päiviä upeisiin kansallismaisemiin. Kolilla vietämme pitkän viikonlopun retkeillen ja maisemista nauttien. Voit lähteä kanssamme valloittamaan Mäkrän vaaraa, jossa pääset näkemään Eero Järnefeltin kuuluisan maalausmaiseman. Päivien aikana käymme myös Hattusaaressa, Räsäsen näkötornissa yms. Voit myös omatoimisesti patikoida vaarojen maisemissa, tai vain nauttia hotellimme läheisyydessä olevalla Ukkokolin laella siitä kansallismaisemasta, jota voi nauttien katsella vaikka koko päivän. Syksyiset maisemat antavat matkallemme aivan uuden ulottuvuuden. Matkallamme ole sisällyttäneet meno- ja paluumatkalle mielenkiintoiset käyntikohteet. Menomatkalla tutustumme Outokummun kaivosmuseoon tutustuen kaivosmiesten työhän ja kuljemme myös kaivoskäytävässä. Paluumatkalla teemme pysähdyksen Valamon luostarissa.

MATKAOHJELMA

27.9.
Lähtö
Tampereen vanhan kirkon edestä klo 7.00.
Tästä matkamme suuntautuu Jyväskylän ja Kuopion kautta kohti Kolia, jonne saavumme iltapäivällä. Menomatkalla pysähdymme Outokummussa, jossa tutustumme kaivosmuseoon ja pääsemme kulkemaan kappaleen matkaa myös kaivoskäytäviä pitkin. Paikallinen opas kertoo meille kaivosmiesten elämästä ja arjesta vaativissa olosuhteissa. Menomatkalla myös ruokailemme ja pidämme pienen tauon Kuopion torilla.

Kolille saavumme myöhään iltapäivällä ja majoitumme Break Sokos hotelli Koliin, jonka sijainti on varmasti yksi Suomen upeimmista, sillä se sijaitsee Ukko-Kolin välittömässä läheisyydessä. Ilta on vapaata aikaa, jonka voit käyttää mielesi mukaan rentoutumiseen, vaikka Kolin Kylpylässä (kylpylän sisäänpääsy omakustanteinen)

28.9.

Aamupala
Aamupalan jälkeen lähdemme tutustumaan Kolin lähialueeseen. Aivan ensimmäiseksi teemme ns. huippujen kierroksen, jonka aikana näet Kolin korkeimmat huiput, joita ovat Ukko-Koli, Paha-Koli ja Akka-Koli. Kierroksen pituus on noin kilometri ja sen aikana näet Kolin kansallismaisemat.  Kierroksen jälkeen lähdemme linja-autolla Hattusaareen,  jossa näemme mielenkiintoisen luonnon muovaaman kannaksen, joka yhdistää niemenkärjen saareen. Mikäli tuuli on meille myönteinen, pääsemme kulkemaan tätä noin pari metriä leveää harjannetta pitkin saareen. Tunne on mielenkiintoinen, kun molemmin puolin on vettä runsain mitoin ja toisella puolen avautuu Pielisen selkä lähes silmän kantamattomiin ja kannaksen leveys on todella vain muutama metri. Hattusaaresta ajamme Räsäsen näkötornille, jonne halukkaat voivat kavuta maisemia ihailemaan. Täältä näet Kolin huiput hieman eri suunnasta, kuin tavallisesti. Tornille on hieman ensin käveltävä ja noustava vaaran huipulle, mutta sinne vie kuitenkin kärrypolku, jota on hyvä kulkea.
Palaamme hotelliin ja on lounaan vuoro.

29.9.
Aamupala
Aamupalan jälkeen lähdemme halukkaiden kanssa valloittamaan Mäkrän Vaaraa. Lenkin kiertäminen vie n. 4-5 tuntia. Mäkrälle nousu on jyrkkä, mutta onneksemme lyhyt. Se vaatii hieman kuntoa ja silti ylhäällä on hieman levättävä ja tasattava pulssia. Maisemat ovat kuitenkin täälläkin hienot. Eero Järnefeltin syyspäivä Pielisjärveltä on maalattu juuri näissä maisemissa, joten pääset näkemään sen saman maiseman, jonka Järnefelt tallensi tunnettuun teokseensa yli 100-vuotta sitten. Voit tarkistaa, ovatko maisemat muuttuneet.
Mäkrältä laskeudumme alas ja kuljemme kappaleen matkaa ja pysähdymme taukopaikalle, jossa halukkailla on mahdollisuus, vaikka makkaran paistoon. Pienen levon jälkeen vielä pieni ponnistus ja olemme takaisin hotellilla, jossa virkistävän suihkun jälkeen odottaa lounas. Mikäli tällä kertaa et lähde mukaan Mäkrän valloituksella, voi omatoimisesti tutustua Kolin vaarojen maisemiin tai vaikka vierailla luotokeskuksessa, joka sijaitsee hotellin piha-alueella. 

30.9. 
Aamupala
Aamupäivällä on eron hetki Kolista. Otamme suunnaksi Valamon luostarin, jonne saavumme parin tunnin ajon jälkeen. Valamossa kuulemme Valamon oppaan johdolla Valamon historian ja nykypäivän. Opastuksen jälkeen ruokailemme myös Valamossa. Matkamme jatkuu ja saavumme myöhään iltapäivällä Tampereelle jälleen monta kokemusta rikkaampana.

MATKAN HINTA

385 e / 2h huoneessa / matkustaja
1h huoneen lisämaksu 150e


MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

- Linja-automatkat.
- 3 hotellityötä valitsemassasi huonetyypissä.
- Puolihoito, joka pitää sisällään aamupalan ja yhden aterian päivässä.
- Sisäänpääsy ja opastus Outokummun kaivosmuseossa.
- Opastettu Valamon luostarin kävelykierros
- Matkaohjelmassa mainitut retket.
- Matkanjohtajan palvelut.


Lisätietoja matkasta 045-8729543

Ilmoittaudu mukaan kaavakkeella. Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa myös mahdollisen matkakaverin.

Myymme myös ns. nais- tai miespaikkoja, mutta mikäli matkalle ei löydy toistaa nais- tai miespaikkaa hakevaa, on matkustajan silloin otettava yhden hengen huone.


RUSKAMATKA KOLILLE
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mahdollisen matkakaverin nimi ja lisäksi osoite, jos eri kuin ilmoittajan
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentät
VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATLENNOTHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATKIINAN VIISUMIT JA MATKAPALVELUTVALTAVÄYLÄN LUKIJAMATKAMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE