VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
ÖRÖN LINNAKESAARI 22.7.

ÖRÖN SAARI JA KANSALLISPUISTO  SU 22.7.Örön linnakesaari on ainutlaatuinen kohde lähellä Kasnäsia.
Mielenkiintoinen saari, jossa o
n paljon nähtävää ja koettavaa.
Saari on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan, josta löytyy lajeja, joita et muualla Suomessa tapaa. Kuivat, avoimet kasvupaikat ylläpitävät omaa kasvilajistoaan. Saaristomeren kansallispuiston luonto-opas kertoo meille kaikesta tästä ja paljon muutakin.
Örö on tunnettu sotahistoriastaan. Paikallinen opas kertoo historiasta ja samalla näet tsaarinaikaisia kasarmeja ja nupulakivikatuja.

Saaressa tutustumme sen luontoon tekemällä opastetun kierroksen luontopolulla, kuin myös puolustusvoimien historiaan alueella.  

Örön linnake oli tärkeä paikka jatkosodan eräässä hurjassa taistelussa. Kuulemme näistä ja paljon monista muista asioista liittyen saaren historiaan.


Örön saari on ollut suljettuna, koska se on ollut puolustusvoimien hallinnassa. 2015 saari avautui kaikille ja siihen on mahdollista vapaasti tutustua. Koska saari on ollut pitkään suljettuna, on tällä ollut suuri vaikutus siihen, että Örön luonto on niin ainutlaatuinen.HYVÄ TIETÄÄ:

Linnakesaaren luontopolku on n. 4 km pitkä, joten kohtuullinen kävelykunto on suotavaa. Retkeen on hyvä varustautua myös mukavilla jalkineilla.


MATKAOHJELMA

22.7. Lähtö

Tampere, vanha kirkko, keskustori klo 08.00.

Saavumme Käsnäsiin n. klo 11.30
klo 11.45 Lähtö Kasnäsin laiturista  
klo 12.30 Saapuminen Öröseen. Kävelykierroksella tutustumme linnakesaaren ainutlaatuiseen luontoon ja historiaan. Kävelykierroksella tutustumme myös Obuhovin tykkiin ja tykkipihaan.
Ovet avautuvat myös ruokalaan ja kasarmiin.
klo 14.00 Kenttälounas linnakkeen ruokalassa. 
klo 15.00 Tykkiesittely
klo 15.30 Vapaata tutustumista Örön ainutlaatuiseen luontoon. Vaihtoehtoja riittää: Auringonottoa, uimista, polkupyörän vuokraus, luontopoluilla kävelyä yms.
klo 16.45 Munkkikahvit 
klo 17.40 perillä Kasnäsissä
n. klo 21.30-22 Tampere


MATKAN HINTA 99€, sisältäen

- Linja-automatkat
- Laivamatkan Kasnäs-Örö-Kasnäs
- Luontoretki oppaan johdolla
- Sotilastukikohdan esittely
- Kenttälounas
- Munkkikahvit


Ilmoittaudu mukaan kaavakkeella tai soita!

Lisätietoja matkasta: puh. 045 872 9543
 ÖRÖN LINNAKESAARI 22.7.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdollisen matkakaverin tiedot
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisia muita tietoja
* Pakolliset kentät

 
VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATLENNOTHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATKIINAN VIISUMIT JA MATKAPALVELUTVALTAVÄYLÄN LUKIJAMATKAMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE