VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
MAAILMANPERINTOPAIVA 16.7.

 

MAAILMANPERINTÖPÄIVÄ 16.7.

Petäjäveden vanha kirkko ja Struven ketju

Keuruun vanha pappila

 


Suomessa on seitsemän maailmanperintökohdetta. Tällä kesäisellä matkalla tutustumme tarkemmin niistä yhteen, eli Petäjäveden vanhaan kirkkoon. Lisäksi kuulemme paikalliselta oppaalta tarinaa toisesta kohteesta, eli Struven ketjusta. Petäjäveden kirkko sijaitsee Keski-Suomessa, lähellä Jyväskylää. Ajamme kirkolle Korpilahden kautta ja samalla tutustumme kesäisen Suomen muutamaan muuhunkin mielenkiintoiseen kohteeseen Korpilahden ja Petäjäveden välillä. Matka on mukava päiväretki, joka on melkein lähimatkailua Jyväskylän kupeessa. Petäjäveden kirkon jälkeen lounastamme Keuruun vanhassa pappilassa ja vierailemme Keuruun vanhassa kirkossa. Lähde mukaan ihmettelemään Keski-Suomen nähtävyyksiä. Matkalla näet ja koet myös monta muuta mielenkiintoista kohdetta. 
Seuraavassa muutama luonnehdinta eri kohteista:

PETÄJÄVEDEN VANHA KIRKKO

Kirkko on rakennettu 1763-64 välisenä aikana ja valittiin 1994 UNESCON maailmanperintökohteeksi. Kirkko edustaa itäisen Skandinaavian tyypillistä puuarkkitehtuuritraditiota. Kirkko on hyvin säilynyt ja sitä on kunnostettu useaan otteeseen 1920-luvulta alkaen. Sijaitsee luonnonkauniilla paikalla.

STRUVEN KETJU

Struven ketju on kolmiomittausketju, joka ulottuu Jäämereltä aina Mustalle merelle saakka. Struven ketju on rakennettu 1800-luvun alkupuoliskolla ja se kulkee Petäjäveden ja Korpilahden kautta. Ketjusta kuulet tarkemmin paikallisen oppaan kertomana.

HÖYRY-GALLERIA

Höyry-galleria on Ulla Huttusen ja Arto Salmisen ylläpitämä taidegalleria entisessä 1900 rakennetussa höyrysahassa. Galleria sijaitsee Korpilahdella.

LAUKKALAN TILA

Laukkalan tila on vanha historiallinen tila, joka on ollut asuttuna jo yli 400-vuotta. Päärakennus on rakennettu 1860-luvulla ja muut rakennuksetkin 1800-luvulla. Sanotaan, että joka tykkää maaseudun maisemista, tykkää silloin tästä tilasta. Tilalla on mielenkiintoinen historia, sillä se on toiminut mm. kouluna, suojeluskunnan talona, lääkärin vastaanottona, kestikievarina yms. Talon isäntä kertoo tilan vaiheista. Tutustumme myös pieneen kotimuseoon.

HAKAMAAN LAMMASTILA

Miten Pispalalaisesta tuli lammastilallinen Korpilahdelle? Tämän ja paljon muuta kuulet tilaesittelyn yhteydessä Hakamaan lammastilalla, jossa näet kotieläimiä ja mahdollisuus myös tehdä ostoksia tilan puodissa. 


KÄSITYÖTALO KIRKKOMÄKI

Villakamari on erikoistunut käsitöihin, huovuttamiseen, tarvikkeisiin ja ompeluun erikoistunut liike. Täällä piipahdamme myös ennen kotiin lähtöä.

KEURUUN VANHA PAPPILA

Pappila on rakennettu jo 1809. 12. kirkkoherraa on asunut ja vaikuttanut pappilan vaiheisiin. Pappila oli aikoinaan myös kulttuurin keskus, jossa on vieraillut mm. 
Axel Gallén-Kallela ja Louis Sparre. 

KEURUUN VANHA KIRKKO

Tutustumme kirkkoon sisäpiika Kaisan johdolla draamallisella opastuskierroksella. Paanukattoinen Kirkko on rakennettu 1756-59.


Tässä muutama kohde, joissa päivän aikana vierailemme. Kuten huomaat, monta mielenkiintoista kohdetta mahtuu matkan varrelle.

PÄIVÄOHJELMA

16.7. LÄHTÖ KLO 07.00
Tampereen vanha kirkon edestä. Matka kohti Korpilahtea alkaa.
Pidämme matkalla yhden tauon ja saavumme Korpilahdelle klo 10.00.

Kyytiimme nousee paikallisopas, joka on seuranamme päivän ja kertoilee matkan kohteista tarkemmin. Ensimmäinen kohteemme on Höyry-Galleria.
Lähdemme kohti Petäjävettä, mutta matkalla pysähdymme useassa kohteessa. 

Laukkalan tila on seuraava kohteemme, jossa isäntä kertoo tilan historiasta ja sen monista käänteistä.

Seuraavaksi poikkeamme Hakamaan lammastilalle, jossa kuulemme, kuinka Pispalalaisesta naisesta tuli lammastilallinen. Mahdollisuus myös ostoksiin tilan puodista.
Lammastilalta suuntaamme Petäjäveden vanhaan kirkkoon, jossa kirkon oma opas kertoo tästä ainutlaatuisesta, UNESCON maailmanperintökohteesta.
Vielä ennen matkan jatkamista käymme vielä Käsityötalo Kirkonmäellä.

Paluumatkalle vierailemme Keuruun vanhassa pappilassa, jossa Pappilan lounaspöytä odottaa. Ruokailun jälkeen saamme kuulla sisäpiika Kaisan draamallisen opastuksen Keuruun vanhassa kirkossa.

Runsaiden vierailukohteiden jälkeen on aika suunata takaisin kohti Tamperetta, jonne saavumme n. klo 20.00

Lähde mukaan kesäiselle retkelle Keski-Suomeen.

MATKAN HINTA ON 89 e
sisältäen

Linja-automatkat
Pitopöytälounas
Kahvit
Paikallisoppaan opastukset
Draamaopas
Matkan johtajan palvelut
Vierailut
Höyry-galleriassa
Laukkalan tilalla
Hakamaan lammastilalla
Petäjäveden Vanhassa kirkossa
Käsityötalo Kirkonmäessä
Keuruun vanhassa pappilassa
Keuruun vanhassa kirkossa
Lisätietoja matkasta 045-8729543

Ilmoittaudu mukaan kaavakkeella

PÄIVITYS 2.5. Meillä on ollut pieni virhe alla olevan kaavakkeen sähköpostiosoitteessa ja emme ole saaneet ilmoittautumisia jotka on tehty ennen 2.5.  Jos ole aikaisemmin ilmoittautunut, mutta et ole saanut meiltä vahvistusta tai laskua, voitko ystävällisesti lähettää kaavakkeen uudelleen. Kiitos!

Palautelomake
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelinnumero  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin nimi ja laskutusosoite, mikäli eri kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentätVÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATLENNOTHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATKIINAN VIISUMIT JA MATKAPALVELUTVALTAVÄYLÄN LUKIJAMATKAMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE