VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
LOFOOTIT 30.8.-5.9.2017

LOFOOTIT 30.8.-5.9.2017


Kesäinen Norjan matka vie meidät upeille Norjan Lofooteille. Lofootit sijaitsevat Pohjois-Norjassa ja työntyvät pitkänä niemekkeenä Norjan merelle. Lofooteille on tyypillistä jylhät tunturit, kuvaukselliset kalastajakylät tuntureiden välissä ja kiemurtelevat tiet, jotka tarjoavat toinen toistaan upeampia maisemia saarta kiertäessämme. Ajamme Lofooteille Ruotsin halki ja pääsemme tutustumaan myös Kiirunan kaupunkiin keskellä Ruotsin lappia. Viivähdämme Lofooteilla parin päivän ajan. Ajamme saarella tutustuen niin suurempiin taajamiin kuin myös pieniin kalastajakyliin vuonojen kainalossa.

Olemme uudistaneet Lofoottien matkaa ja nyt näemme Lofootit paljon laajemmin, kuin aiemmin, sillä ajamme koko Saaren läpi pohjoisesta etelään. Lähtöpäivänä Lofooteilta ajamme Lofoottien eteläkärkeen Moskenesiin  ja täältä ylitämme meren ja mantereen puolella nousupaikka laivasta on 
Bodø.
  Norjan Täältä ajamme Fausken kautta Saltfjellettiin, joka on myös uutuus matkallamme. Ruotsin puolelle tulemme Junkerdalenin upeiden maisemien kautta ja ajamme Ruotisin poikki Uumajaan, josta tulemme laivalla yli Vaasaan ja kohta jo olemmekin takaisin kotiseuduillamme.

Lisäksi tällä retkellä on mahdollisuus lisämaksusta upeaan Hurtigruten risteilyn, jolla pääset näkemään huikean Raftsundetin, jossa laiva kulkee todella kapeaa uomaa pitkin. Laiva saapuu Svolvaeriin, joka on myös meidän yöpymispaikkamme Lofooteille. Todella tyylikäs saapuminen Lofooteille.

 

Lähde kokemaan Norjan jylhän kauniit Lofootit
mukavasti Välimatkojen kanssa.

MATKAREITTI: HELSINKI-TAMPERE-JYVÄSKYLÄ-LOFOOTIT


MATKAOHJELMA:

KE 30.8.

Lähtö
klo 06.30 Kankaanpää linja-autoasema
klo 08.00 Tampere Vanhan Kirkon edestä, keskustori.
(Helsingistä lähtö klo 05.45)

Tästä matkamme suuntautuu kohti pohjoista. Pidämme matkalla sopivasti taukoja ja myös ruokailu kuuluu ohjelmaan. Saavumme iltapäivällä Ruotsin rajalle ja ylitämme sen ja majoitumme Haaparannan kaupunkihotelliin.

TO 31.8.

Aamupala
Ensimmäinen pysähdyksemme on Kukkolaforsenilla, jossa pääsemme läheltä ihastelemaan kosken pauhuja.
Kukkolaforsen ja Kukkolankosket sijaitsevat vastakkaisilla rannoilla ja tällä kertaa pysähdymme Ruotsin puoleisella rannalla. Täältä matkamme jatkuu Ruotsin suurten erämaiden poikki. Pysähdys Kiirunassa, jossa tutustumme kaupunkiin ja Kiirunan kirkkoon. Kiirunassa myös ruokailemme. Kiirunasta matka jatkuu kohti korkeatunturialuetta ja iltapäivällä saavumme Narvikiin, jossa majoitumme. Narvikissa nousemme kaapelihissillä kaupungin vieressä kohoavalle tunturille, jossa upeat maisemat avautuvat eteemme.

PE 1.9.

Aamupala
Matkamme jatkuu kohti Lofootteja, jonne ajamme E10-tietä pitkin merenalaista tunnelleita ja siltoja pitkin. Linja-auto vie ne matkustajat, jotka ovat tilanneet Hurtigruten risteilyn Stokmarknesin satamaan, josta risteily kohti Svolvaeria alkaa.
Henkilöt, jotka eivät tällä kertaa tilaa risteilyä jatkavat linja-autolla kohti Svolvaerin taajamaa.
Saavumme iltapäivällä Svolvaeriin. Majoittuminen Scandic Lofoten hotellissa. Yhteinen illallinen hotelissa.

LA 2.9. 

Aamupala.
Lähdemme tutustumaan tarkemmin Lofooteille, käymme mm. Lofoten-katedraalissa ja mielenkiintoisessa Henningsvaerin kalastajakylässä. Näemme paljon upeita maisemia ja kalastajakylien elämää, pieniä lahtia, korkeita tuntureita ja paljon muuta. Illaksi palaamme jo tutuksi käyneeseen hotelliin. Lounas hotellilla.


SU 3.9.

Aamupala.
Lähdemme kohti Lofoottien eteläkärkeä. Näemme paljon uusia maisemia ja voimme pysähtyä jossakin mielenkiintoisessa paikassa valokuvaamaan. Saavuttuamme Moskenensiin, nousemme lauttaan ja merimatka alkaa. Lauttamatka kestää nelisen tuntia ja myöhään iltapäivällä saavumme Bodon kaupunkiin, josta jatkamme matkaa Fausken kautta kohti Junkerdalia. Yövymme erämaahotellissa Saltfjelletissä, jonne saavumme myöhään illalla n. 21.30.

MA 4.9.

Aamupala.
Lähdemme Ruotsin puolelle. Aamupäivän aluksi on matkan yksi jännittävimmistä hetkistä, kun pääsemme nousemaan serpentiiniä pitkin korkealle ihailemaan Junkerdalenin maisemia. Pidämme pienen valokuvaustauon, ennen kuin jatkamme matkaa Ruotsin halki. Arjeblogissa pidämme tauon, jonka aikana tutustumme hienoon Hopeamuseoon.  Matka jatkuu kohti Uumajaa. Pidämme vielä yhden ruokatauon ja saavumme myöhään iltapäivällä Uumajaan. Illalla voit käydä tutustumassa Uumajan keskustaan. Yövymme Scandic hotellissa.

TI 5.9.

Aamupala.
Siirtyminen Uumajan satamaan, jossa nousemme laivaan, joka tuo meidät Merenkurkun yli Vaasaan. Laivan lähtöaika Uumajasta on klo 09.00. Perillä Vaasassa olemme aikataulun mukaan klo 14.30 Matka jatkuu Tampereelle ja Helsinkiin, jonne saavumme hyvissä ajoin illan suussa. Päivän aikana lounas.
Huom. Jyväskylään on oma kuljetus matkan lopussa.


Paljon on matkalla ohjelmaa ja nähtävää.
Lähde sinäkin kokemaan Lofootit unohtamatta Ruotsin ja Norjan upeita tunturimaisemia.

MATKAN HINTA

Tampereelta

890€ 2H-HUONEESSA/HENKILÖ
1035€ 1H-HUONESSA/HENKILÖ


Helsingistä

930€ 2H-HUONEESSA/HENKILÖ
1075€ 1H-HUONEESSA/HENKILÖ

Matkalle on mahdollista tulla myös Jyväskylästä, jonne pääsee myös matkan päättyessä takaisin omalla kuljetuksella !!HINTAAN SISÄLTYY

LINJA-AUTOMATKAT
6 HOTELLIYÖTÄ
AAMUPALAT HOTELLISSA
YKSI LÄMMIN ATERIA PÄIVÄSSÄ 
LOFOTEN-AKVAARION SISÄÄNPÄÄSYMAKSU
ARJEPLOGIN HOPEAPAJAN SISÄÄNPÄÄSYMAKSU JA OPASTUS
LAUTTAMATKAT NORJASSA
MATKANJOHTAJAN PALVELUT

LISÄMAKSULLINEN HURTIGRUTEN RISTEILY 1.9.
- Risteily kestä n. 3 tuntia
- Risteilyn hinta on 45 €
päivitys 6.7. 

Matka on loppuun myyty!ilmoittaudu seuraavalla lomakkeella. Samalla lomakkeella voi ilmoittaa mukaan myös mahdollisen matkakaverin.


LOFOOTIT 30.8.-5.9.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelin  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
MIstä nouset linja-auton kyytiin  *
Syntymäaika  *
Mahdollisen matkakaverin nimi
Halutko Hurtigruten risteilyn, vastaa kyllä tai ei, risteilyn hinta on 45 €  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Matkakaverin laskutussoite, jos eri, kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentät

VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATLENNOTHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATKIINAN VIISUMIT JA MATKAPALVELUTVALTAVÄYLÄN LUKIJAMATKAMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE