KESKI-NORJA 13.8.-20.8.


MATKAREITTI: Tampere (Helsinki) -Tukholma-Oslo-Skeikampen-Geiranger-Peikonpolku--Kristiansund-Trondheim-Uumaja-Vaasa-Tampere (Helsinki)

Lähde kanssamme huikaisevalle matkalle Keski-Norjaan. Tällä matkalla näet laajan läpileikkauksen Keski-Norjan upeita maisemia. Peikonpolku ja Geiranger ovat matkan upeita maisemia, mutta huippukohteita on myös monta muuta ja laajalla rintamalla. Näet matkalla Keski-Norjan upeita vuonomaisemia ja pääset linja-auton kyydissä tunturin huipulle 1500 metriin! 

Matkalla näet lisäksi Norjan suurimpia kaupunkeja, Oslo, Trondheim, Kristiansundin Atlantic Road vie sinut Atlantin rannalle. Sanotaan, että tämä rantatie on yksi kauneimmista Atlantin rannalla olevista teistä. Mene ja tiedä, mutta norjalaisen insinööritaidon mestarinäyte se ainakin on, sen verran hulppeita siltoja on rakennettu tälle reitille.

Trondheimissa pääset tutustumaan Nidarosin Tuomiokirkkoon, joka ennen oli kuninkaallisten virallinen kruunajaiskirkko. Trondheimistä ajamme Ruotsin läpi Uumajaan, matkalla pysähdymme ruokailemaan Åressa, koko Skandinaavien mahtavimmassa laskettelukeskuksessa. Tässä muutamia tärppejä matkan varrelta, mutta paljon jää myös paikan päällä ihmeteltäväksi. Tämä matka vie sinut Vuonojen Norjaan, unohtamatta Norjan kaupunkeja, jotka matkan varrella osuvat kohdallemme. 


Lähde sinäkin ihastumaan Keski-Norjaan!

Lue tarkempi matkaohjelma ja ilmoittaudu mukaan retkellemme!

MATKAOHJELMA

13.8.

Lähtö Tampere klo 14.00  Vanhan kirkon edestä.

Suuntaamme kohti Helsingin satamaa. Nousemme Viking m/s Mariella laivaan. Illalla voi rentoutua laivan palveluista nauttien. Illallisbuffet on lisämaksullinen.

14.8.

Aamiainen laivalla. Saavumme Tukholman satamaan klo 09.50. Tästä suuntaamme läpi Ruotsin ja saavumme iltapäivällä Osloon. Vapaata aikaa tutustua Osloon omatoimisesti. Päivän aikana ruokailu.

15.8.

Aamupala hotellissa.
Aamupäivällä klo 9.00 Tapaamme Suomalaisen oppaan, jonka johdolla lähdemme tutustumaan Osloon tarkemmin. Teemme kiertoajelun, jonka aikana vierailemme mm. Holmenkollenilla ja upeassa Vigelandin patsas puistossa. Puolen päivän aikaan lähdemme ajamaan kohti Keski-Norjan vuonoseutuja. Iltapäivällä saavumme Ottaan, jossa majoitumme Thon hotelliin.

16.8.

Aamupala
Aamulla lähdemme jatkamaan matkaa ja tämän päivän aikana näet jo hengästyttävän paljon toinen toistaan uskomattomampia näkymiä. Skeikampenilta ajamme ensin Dalsnipan huipulle. Tämä huippu kohoaa 1476 mpy ja nousu sinne on jo varmasti mieltä kihelmöivä. Nousu tehdään linja-auton kyydissä ja huikeat maisemat ovat edessämme. Ylhäällä huipuilla voimme ihailla Geirangerin vuonoa ja kylää.  Täältä lähdemme laskeutumaan serpentiinitietä pitkin laakson pohjalle. Tämä tie on erittäin suosittu kesäaikaan ja tiellä on tunnelmaa ihan riittävästi. Geirangerin kylään saavuttuamme kirjaudumme hotelliin ja nautimme päivällisen. Sinulla on iltapäivä ja ilta aikaa nauttia tämän kylän ainutlaatuisesta tunnelmasta. Geirangerin vuono on valittu myös UNESCON maailmanperintökohteeksi, eikä varmasti suotta. Upea vuono ja sitä ympäröivät huiput lumoavat katsojansa. Halutessasi sinulla on mahdollisuus lähteä iltapäivällä risteilylle Geirangerin vuonolle (omakustanteinen) tai voit vain kävellä rannoilla ja ihmetellä näkemääsi. Geirangerin kylässä on asukkaita n. 250.


17.8.

Aamupala
Jätämme hyvästit Geirangerille ja lähdemme uusiin seikkailuihin. Tämä päivä ei jää yhtään edellispäivän varjoon, mitä maisemiin tulee. Heti aamulla nousemme kimuranttia tietä pitkin aina ylemmäs ja pidämme tauon näköalatasanteella, josta näet Geirangerin vuonon eri näkövinkkelistä. 

Matka jatkuu kotkien tietä pitkin kohti Peikonpolkua, jossa riittää serpentiiniä ja näkymiä, jotka varmasti saa hengästymään pelkästä katselusta. Hieman jännittäväkin lasku on kuitenkin sen arvoista ja maisema ja tunnelma piirtyvät mieleesi.  Alas päästyämme jatkamme matkaa. Saavumme Moldeen ja nousemme linja-autolla Molden vieressä kohoavalle huipulle, josta aukeaa upeat maisemat vuoristoon, merelle ja alapuolella sijaitsevaan Molden kaupunkiin. Tästä jatkamme matkaa kohti Kristiansundia, mutta matkan varrelle osuu vielä yksi hyvin mielenkiintoinen kohde.

Atlantic Road, joka nimensä mukaisesti kulkee Atlantin rannoilla ja osin sen päällä. Upeat avonaiset maisemat Atlantille on suoraa edessämme. Atlantic Road kulkee 8 sillan ja rakennetun maapenkereen kautta saarelta toiselle. Tie on valittu erääksi maailman kauneimmista teistä ja tätä me pääsemme tällä matkalla myös kokemaan ja näkemään. Tien pituus on 8 km. Maisemien ja erikoisten siltojen ihmettelyn jälkeen ajamme vielä hetken, kunnes saavumme Kristiansundin keskustaan, jossa majoitumme hotelliin. Kristiansund on vilkas kaupunki vuonon ja meren rannalla. Kaupunki on Pohjanmeren öljykenttien huoltokeskus. 18.8.

Aamupala.

Aamupäivällä ajamme Trondheimiin, joka on Norjan 3. suurin (asukkaita n. 170 000), joten suurkaupungista voidaan puhua. Meillä on runsaasti aikaa tutustua tähän viehättävään kaupunkiin. Trondheim oli aikoinaan myös Norjan pääkaupunki, jossa sijaitsi virallinen Norjan kuninkaallisten kruunajaiskirkko.

Vierailemme iltapäivällä tässä upeassa Nidaros tuomiokirkossa. Tuomiokirkko on rakennettu 1070-1300 ja on Norjan merkittävin kirkko ja Pohjois-Euroopan suurimpia kirkkorakennuksia. 
Trondheimissa majoitumme  Thon hotelliin.
Hotelliin sisäänkirjautumisen jälkeen teemme vielä  yhdessä pienen kävelyretken ja näemme Trondheimin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Iltapäivän ja illan voit omatoimisesti tutustua ihastuttavaanTrondheimiin.


19.8.

Aamupala
On aika jättää hyvästit Norjalle. Lähdemme ajamaan Ruotsin halki kohti Uumajaa. Matkan varrella teemme pienen pysähdyksen Åressa, jossa sijaitsee Pohjois-Euroopan suurin hiihtokeskus.  Päivä jatkuu ja illalla saavumme Uumajaan jossa Scandicin hotelli kutsuu. Päivän aikana ruokailu.

20.8.

Aamupala.
Aamulla  ajamme Uumajan satamaan, josta nousemme laivaan ja ylitämme merenkurkun ja saavumme Vaasaan. Tästä matka jatkuu Tampereelle ja Helsinkiin, jonne saavumme hyvissä ajoin iltapäivällä. Ruokailu päivän aikana.


MATKAN HINTA

940 € / 2h / matkustaja.
1h huoneen lisämaksu 220 €

Tampere-Helsinki väliltä tulevien lisämaksu on 25e. 


MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ


Linja-automatkat
Laivamatkat Uumaja-Vaasa ja Helsinki-Tukholma
6 hotelliyötä
B-luokan hyttipaikka valitsemassasi huonetyypissä. (Helsinki-Tukholma)
Aamupalat hotelleissa
Puolihoito, tarkoittaen sitä, että aamupalan lisäksi yksi lämmin ateria päivässä.
Ohjelmassa mainittujen käyntikohteiden sisäänpääsymaksut
(pl. vuonoristeily)
Lauttamaksut
Matkanjohtajan palvelut

LISÄMAKSUSTA
- Illallinen Viking Line 13.8. seisova pöytä. 
- Vuonoristeily Geirangerin vuonolla 16.8. 
- Etupenkki 50e /penkki

Lisätietoja matkata: p. 045-8729543Keski-Norja 13.-20.8.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhein  *
Syntymäaika  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusoite, jos eri kuin ilmoittajan
Mahdolliset ruoka-allergiat
Tilaan Viking linelle illallisbufetin 35e, vastaa silloin kyllä
Tilaan Geirangerin vuonoristeilyn kesto 2,5 tuntia. vastaa silloin kyllä.
Mahdollisia lisätietoja
* Pakolliset kentät