VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
KESÄMATKA ISLANTIIN 6.-11.7

KESÄMATKA ISLANTIIN  6.-11.7.


Salaperäinen
Uskomattoman kauniita maisemia
Upea
Sympaattinen Reykjavik

Muutamia asiakkaidemme mainitsemia asioita Islannista.Lähde kanssamme Islantiin, tuohon mielenkiintoiseen, salaperäiseen ja tuliperäiseen satujen saariin. Islanti on monessa mielessä vastakkaisuuksien maa. Pääkaupunki Reykjavik on hyvin viehättävä, kodikas puoleensa vetävä pääkaupunki, jossa on mukava vain kävellä ja ihmetellä maailman menoa. Mutta kun lähdemme kaupungin ulkopuolella, muuttuu moni asia.  Maisemat muuttuvat hyvin paljon. Karu luonto ja kuumaisemat tulevat eteesi. Mielenkiintoisia näkymiä tulee vastaan jatkuvasti ja luonnon ihmeet seuraavat toisiaan. Kultaisen kolmion kierros ei jätä kylmäksi. Geysirin korkealle lennättävä vesipatsas ihmetyttää joka kerta, Gullfossin huikaiseva putous saa ihmisen tuntemaan itsensä pieneksi.  Nämä ja paljon muuta on tarjolla tällä kesäisellä matkalla tuhansien tarinoiden ja satujen Islantiin. 

Kaiken vastapainona Islannin pääkaupunki Reykjavik tarjoaa Pohjoismaalaisen 120000 asukkaan kaupungin, jossa on mukava kävellä pitkin katuja ja kujia, välillä kahvilassa poiketen. Reykjavik on siisti, valoisa kaupunki, jossa vieraanvaraiset asukkaat ottavat sinut vastaan. 

Islannissa kierrämme kohteissa tilausajobussilla, joten tutustuminen näihin kauniisiin maisemiin on helppoa ja vaivatonta. Tämä on matka, joka kuuluu "kerran elämässä" tehtäviin. Tee sinäkin unelmista totta ja lähde mukaan Välimatkojen matkalla Islantiin. Näe maisemat, joita olet ennen nähnyt postikorteista, nyt näet ne itse paikan päällä koettuna.

Reykjavikin matka on opastettu ryhmämatka, jossa kuljemme kohteissa yhdessä niistä nauttien. Toki matkalle on varattu myös omaa aikaa, jolloin voit omatoimisesti ihmetellä tätä eksoottista maata.

Meillä on tarjolla myös halukkaille lisämaksullinen retkipäivä eteläiseen Islantiin, jossa näet vesiputouksia, aavaa tundramaisemaa, mustan hiekkarannan. Jäätiköt tulevat aivan lähelle tietä, joten ne näet myös retkipäivänä

Päiväkohtaisessa matkaohjelmassa on kerrottu tarkemmin, mitä tällä matkalla näet!
Päivitys 10.4. Icelandair on peruuttanut paluulennon ja olemme siirtäneet matkustajat seuraavan päivän lennolle. Samalla hinnalla saat kuitenkin ylimääräisen päivän Islannissa !


MATKAOHJELMA

6.7. pe lähtö

Tapaaminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 13.15.-13.30.
Lentomme Islantiin lähtee klo 14.50
Perillä Islannissa, Keflavikin lentoasemalla aikaerosta johtuen olemme klo 15.15.
Lentoasemalta linja-autolla 
Ajamme Reykjavikink keskustaan
jossa majoituuminen Hotel Hill ja ruokailu.
Hotellimme sijaitsee lähellä kauppojen ja ravintoloiden keskuskatua Laugavekuria. Keskustaan hotelliltamme on matkaa n. 2 km.
Illalla voimme vielä halukkaiden
kanssa tehdä kävelyretken keskustan
tuntumaan ja ottamaan tuntumaa
Islannin pääkaupungista.


7.7. la

Reykjavik-päivä

Toinen matkapäivämme on omistettu varsinaisesti Reykjavikiin tutustumiseen. Kierrämme kaupunkia ja tutustumme sen eri nähtävyyksiin. Näemme myös upeita rakennuksia, jotka rakennettiin Islannin nousukauden huumassa. Reykjavikin keskusta on pinta-alaltaan yllättävän pieni ja useimmat kohteet ovat hyvin saavutettavissa kävellen ja kohtuullisen nopeasti saat käsityksen tämän kaupungin kuvasta ja olet kartalla. Illalla onkin sitten kaikille omaa aikaa lähteä omatoimisesti tutustumaan kaupungin palveluihin.

8.7. su
KULTAINEN KOLMIO RETKIPÄIVÄ


Nimensä tämä retki on saanut siitä, että kolmion muotoiselle alueella sijaitsee Islannin tärkeimmät nähtävyydet. Lähdemme aamulla tilausajobussilla kulkemaan kohden tätä aluetta. Päivälle tulee pituutta noin 9-10 tuntia ja ruokailemme matkan puolivälissä. Ensimmäiseksi kohteeksi otamme Geysirit, jotka kuumavesilähteenä ovat hyvin salaperäisiä ja omantakeisia. Kuumaa vettä syöksyy maan uumenista ja kovalla paineella nousee vesipatsaana aina 20 metrin korkeuteen. Pääsemme ihastelemaan tapahtumaa aivan viereen ja kastumisvaara on olemassa. Kannattaa varoa kuumaa vettä, joka maasta syöksyy. Vesipatsas syntyy kovan paineen aiheuttamana noin 10 minuutin välein, joten ehdimme nähdä useitakin. Alueella on myös matkailukeskus, jossa on matkamuistomyymälä ja kahvitkin ehdit täällä hyvin juomaan.

Täältä matka jatkuu ja pienen ajon jälkeen edessämme on jälleen mahtava luonnon näytös, kun tulemme Gullfossin vesiputoukselle. Tämä vesiputous on hetkittäin ollut Euroopan suurin vesiputous. Pääsemme laskeutumaan aivan putouksen törmälle ja seuratessa valtavien vesimassojen syöksyä alas kanjoniin saa ihmisen tuntemaan itsensä aika pieneksi. Gullfossin putous muodostuu itseasiassa kahdesta peräkkäisestä putouksesta, joiden yhteyskorkeus on 32 metriä. Vesi lentää korkealle kanjonin pohjaltakin ja mikäli et ole varovainen, täälläkin saat hieman vettä niskaasi!
Putoukselta siirrymme jälleen pienen hetken eteenpäin ja ruokailemme näissä maisemissa.
Ruokailun jälkeen on vuorossa Thingvellir, paikka jossa Islannin syntysanat lausuttiin vuonna 1000. Paikka on mielenkiintoinen myös geologisesti maankuoren liikkeiden ja tulivuoritoiminnan takia.
Päivä on jo vierähtänyt pitkälle iltapäivään ja on aika suunnata takaisin Reykjavikiin, jonne tulemme varmasti monta kokemusta rikkaampana.
Kuka vielä jaksaa ja haluaa, voi lähteä omatoimisesti iltaa viettämään Reykjavikin iloiseen keskustaan.


9.7. ma
Ylimääräinen retki, etelärannikkoHaluatko nähdä Islantia lisää. Tämä lisämaksullinen päivä etelärannikolle on täynnä uusia nähtävyyksiä ja kokemuksia. Otamme tiukan päivän ja ajamme etelärannikkoa aina Vikiin saakka. Reissulla näet  kaksi upeata vesiputousta, joista toisessa voit mennä jopa putouksen taakse. Näet myös valtavia tundra-aavikoita, mustanhiekan rannikon, upeita jäätiköi ja paljon muuta.
 Päivän aikana myös ruokailu. Mikäli et halua lähteä etelärannikon retkelle, voit käyttää aikaa omatoimiseen seikkailuun.

10.7. ti
Matkaohjelmamme muuttuu alkuperäisestä Lentoyhtiön peruutettua iltapäivälennon. Otamme aamulla suunnaksi Blue Lagoon geotermisen kylpylän. Tuliperäisen maan ja kuumien lähteiden vaikutuksesta syntynyt geoterminen Blue Lagoon on tunnetuin Islannin kylpylöistä ja on varmasti myös maailmassa ainutlaatuinen. Uiminen laavakivien ympyröimässä laguunissa on unohtumaton kokemus. Vesi on lämmintä, noin 40-asteista ja sanotaan, että sen mineraalipitoisuuden vuoksi on myös hyvin terveellistä. 
Kylpylässä vierähtää varmasti parikolme tuntia, joka jälkeen palaamme takaisin Reykjavikiin. Majoitumme viimeiseksi yöksi hotelli Baroniin. Ruokailun jälkeen sinulla on vielä koko iltapäivä ja ilta aikaa nauttia Reykjavikistä ja sen tarjoamista palveluista.


11.7. ke
Varhainen herätys ja lähtö kohti Reykavikin lentokenttää. Linja-automme lähtee hotelillta klo 05.00 ja lentomme kohti Helsinkiä lähtee klo 8.35. Aikaerosta johtuen olemme perillä Helsingissä klo 14.45


MATKAN HINTA 


1395 e / 2h huoneessa/henkilö
1-h huoneen lisämaksu on 280 e

Lisämaksusta liittymäkuljetus Tampereelta ja Kankaanpäästä. Edestakainen kuljetus Tampere-Helsinki-Tampere (Kankaanpää) maksaa 50e. Mainitse ilmoittautuessa, mikäli haluat liittymäkuljetuksen.

Etelärannikon retkipäivän hinta on 135 e. Reissu kestää n. 10 tuntia. sis. ruokailun

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ:

Lennot Helsinki-Reykjavik-Helsinki
Lentokenttäkuljetukset
Blue Lagoon sisäänpääsymaksu
Opastettu Reykjavikin kierros
Kultaisen kolmion retki, kokopäiväretki.
4 hotelliyötä
puolihoito, joka sisältää aamupalan ja yhden lämpimän aterian / päivä (paluupäivänä vain aamupala)
Matkanjohtajan palvelut


MATKA ON LOPPUUN MYYTY!

VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATLENNOTHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATKIINAN VIISUMIT JA MATKAPALVELUTVALTAVÄYLÄN LUKIJAMATKAMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE