VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
PATIKOINTIA LEVILLÄ 3.-9.9

PATIKOINTIA LEVILLÄ 3.-9.9.


Syksyinen patikointimatkamme vie meidät Levin maisemiin. Viikon aikana retkeillemme ja patikoimme yhdessä erilaisilla reiteillä. Matkamme ajoittuu aivan ruskan aikoihin, joten syksyiset kuulaan kauniit maisemat odottavat Levin maisemissa. Osa reiteistä lähtee Levin keskuksen lähettyviltä, mutta osaan kohteista menemme linja-autolla, joten tutustumme myös laajemmin erilaisiin luontokohteisiin. Teemme patikoinnit niin, että aloitamme patikoinnit saman aikaisesti, mutta kuten muillakin matkoillamme, joihin kuuluu patikointia, maastossa etenemme oman kunnon ja vauhdin mukaan ja ryhmän loppupäässä tulee matkanjohtaja, joka kulkee mukana rauhallisemmin etenevien kanssan, joten patikoinnit sopii näin ollen hyvinkin erilaisen kuntotason omaaville. Mahdollista on myös luonnollisesti retkeillä omaan tahtiin Levin alueella.

Viikon aikana teemme yhden pidemmän päiväretken Lemmenjoen maisemiin, johon voit osallistuasi halujesi mukaisesti. Usein olemme kulkeneet Lemmenjokea pitkin Ravadas putoukselle ja tuo tunturi-Joenkielinen nimeltään seuraa meitä katseellaan. Nyt me haluamme nousta sen laella ja ihailla Lemmenjokilaaksoa ylhäältä päin. Joenkieliselle nousevan reitin pituus on n. 13 km. Upeat maisemat Lemmenjoelle ja kauas kansallispuiston yli aina Norjan tuntureille saakka on silmiemme edessä. Joenkieliseltä laskeudumme alas Lemmenjoen rantaan ja palaamme takaisin pitkin Lemmenjokea jokiveneillä. Porokeitto odottaa Ahkun tuvalla ja ruokailun lomassa emäntä kertoilee Saamelaisten elämästä


MATKAOHJELMA

3.9. 
Lähtö klo 05.00 Helsingistä
Tästä matka suuntautuu Tuusulan ja Hyvinkään kautta pohjoisen suuntaan.
TAMPEREELTA LÄHTÖ klo 07.30

Tampereelta matka suuntautuu Jyväskylän kautta kohti Leviä, jonne saavumme myöhään illalla. Majoittuminen Sokoshotelli Leviin. Menomatkalla pidämme sopivasti taukoja ja myös lounas kuuluu päivän ohjelmaan.

4.9.
Aamupala 
Ensimmäisen päivän otamme rauhallisesti matkapäivän rasituksista palautuen.
Nousemme Levin huipulle ja teemme n. 800 m pitkän huippujen kierroksen, josta aukeaa upeat maisemat. 

5.9.
Aamupala
Tänään on vuorossa Levin läheisyydessä olevan Kätkätunturin valloitus. 
Kätkätunturi kohaa Leviä vastapäätä Immeljärven vieresssä. Reitti korkeusero on runsaast 300 metriä reitti sisältää muutaman jyrkähkön kohdan ja kivikkoa, mutta kaikkinensa se on kohtuullisen hyvä noustava. Reitin pituus on n. 15 km. Kätkätunturin huipulta avautuvat hienot maisemat muille lähialueen tuntureille. Iltapäivällä ruokailu hotellilla.

6.9.
Aamupala
Tämän päivän ohjelmassa on tutustuminen Ylläksen alueeseen. Lähdemme aamupäivällä ajamaan linja-autolla kohden Yllästä. Ensimmäinen kohteemme on luotokeskus Kellokas, josta löytyy runsaast tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta. Tutustumisen jälkeen lähdemme patikoimaan. Voimme valita tuntemusten mukaan kahdesta sopivasta reitistä mieleisemmän. Pidempi lenkki, nimeltään Seitakierros kertoo entisaikojen ihmisten luontokäsityksestä ja maailmankatsomuksesta. Reitillä on hämmentävä Kellostapulinkuru kahden tunturin välissä. Rakkakiveä valtavasti joka puolella. Pitkospuut kuitenkin auttavat huomattavasti asiaa ja kurun pääsee kävelemään niitä pitkin. Reitille mahtuu hyvin erilaisia luontotyyppejä ja maisemia. Reitin pituus on n. 9 km ja korkeusero n. 210 m.

Voit valita myös hieman lyhyemmän ja helpomman reitin, joka on nimeltään Hillapolku,  pituudeltaan 6 km. Reitti kiertää Kesänkijärven ympäri ja reitillä nautitaan hienoista maisemista ja nähdään myös alueen kiehtova kasvimaailmaa. Reitin varrella on myös lukuisia lähteitä. 
Patikoinnin jälkeen ruokailemme luontokeskuksen buffetpöydästä.
Illaksi palaamme Leville ja voit rentoutua omien halujesi mukaisesti.

7.9.
Aamupala

Tämä päivä menee Levin alueesta nauttimiseen. Voit ottaa rennosti ja nauttia elämästä tai lähteä yhdessä pienelle patikoinnille. 
Iltapäivällä lounas hotellissa.

8.9.
Aamupala
Tänään teemme retkipäivän Lemmenjoen kansallispuistoon.
Ajamme aamupävällä Lemmenjoelle, jossa aloitamme päivän patikoinnin Lemmenjoen maisemissa.

Usein olemme kulkeneet Lemmenjokea pitkin Ravadas putoukselle ja tuo tunturi-Joenkielinen nimeltään seuraa meitä kuin katseellaan. Se kohaa yli 500 metrin korkeuteen ja on upea ilmestys jokiveneestä nähtynä. Nyt me haluamme nousta sen laella ja ihailla Lemmenjokilaaksoa ylhäältä päin. Joenkieliselle nousevan reitin pituus on n. 13 km. Upeat maisemat Lemmenjoelle ja kauas kansallispuiston yli aina Norjan tuntureille saakka on silmiemme edessä. Joenkieliseltä laskeudumme alas Lemmenjoen rantaan ja palaamme takaisin pitkin Lemmenjokea jokiveneillä. Porokeitto odottaa Ahkun tuvalla ja ruokailun lomassa emäntä kertoilee Saamelaisten elämästä ja saamme kuulla varmasti muutaman sanan myös Lemmenjoen kullankaivajista.


9.9.
Tänään on lähdön hetki pohjoisesta. Näkemiin Lappi, vaan ei hyvästi.!
Tänne mielemme tekee jälleen uusiin seikkailuihin. 
Aamupalan jälkeen lähdemme kohti etelää, jonne saavumme myöhään illalla.

Lähde nauttimaan Lapin luonnosta ja samalla hieman patikoimaan

MATKAN HINTA 690 e 2h huoneessa / matkustaja
Yhden hengen lisämaksu  150e

HELSINKI-TAMPERE VÄLILTÄ TULEVIEN MATKAN HINTA ON

740 e 2h huoneessa / matkustaja
yhden hengen lisämaksu 150 e


Matkan hinta pitää sisällään:

Linja-automatkat
Ohjelmassa mainitut patikointiretket
Puolihoito, joka pitää sisällään aamupalan ja yhden lämpimän aterian päivässä.
6 hotellliyötä Sokoshotelli Levissä valitsemassasi huonetyypissä.
Lemmenjoella venematka.
Matkanjohtajan palvelut.

Lisätietoja matkasta 045-8729543

Voit ilmoittaa myös mahdollisen kaverisi samalla kaavakkeella.


PATIKOINTIA LEVILLÄ 3.-9.9
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelinnumero  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mistä nouset linja-auton kyytiin  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin henkilötiedot ja laskutusosoite, mikäli eri, kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
Kunta
* Pakolliset kentät


VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATLENNOTHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATKIINAN VIISUMIT JA MATKAPALVELUTVALTAVÄYLÄN LUKIJAMATKAMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE