VÄLIMATKAT
VÄLIMATKAT
KÖKAR, SAARISTON HELMI 17.-19.7.

KESÄMATKA KÖKARIIN 17.-19.7.


Kesäinen matka vie meidät saaristomeren eteläisimpään osaan, Kökariin. Kökar on luonnonkaunis, hyvin idyllinen saari, jossa mieli lepää. Jo matka sinne on täynnä elämyksiä, sillä kuljemme saaristotietä Korppooseen. Korppoosta Kökariin laivamatka kestää noin 2,5 tuntia ja tämä aika menee kuin siivillä maailman kauneinta saaristoa ihaillen. Kökarissa hotellimme sijaitsee meren rannalla, kauniissa laguunissa". Voit nauttia aamukahvit aamuauringon säteissä laiturilla ja katsella merta. Kökarissa on hyvin paljon nähtävää ja koettavaa. Täällä voit nauttia todellisesta saaristolaiselämän monimuotoisuudesta. 
Vierailemme mm. omenatilalla, jossa voit tehdä myös ostoksia.
Kökarin saarella on mielenkiintoinen historia, sillä se oli aikoinaan yksi tärkeimmistä satamista lännen ja idän välillä. Fransiskaanien luostarin rauniot ja pyhän Annan kirkko ovat myös käyntikohteita ja kertovat omalta osaltaan näistä ajoista.

Käyntikohteisiin kuuluu myös erittäin mielenkiintoinen vierailu Källskärin saarella, jossa mm. Tove Jansson on viettänyt kesiään "kreivin" mailla.

Kökarissa voi viettää aikaa myös tekemättä yhtään mitään. Voit istua rantakivellä ja antaa ajatukselle siivet. Saarta voi kiertää myös pyöräillen, joita hotellista voi vuokrata. Tämä matka irrottaa sinut arjen keskeltä ja siirtää sinut aivan toiseen maailmaan. Katsele ja nauti näkemästäsi.

Kökar

Kökar sijaitsee Ahvenanmaan maakunnassa ja on asukasluvultaan Suomen 2. pienin kunta. Asukkaita on noin 250. Suomen eteläisimmät saaret kuuluvat Kökarin kuntaan. Kökarin tärkeimmät nähtävyydet ovat Källskärin saari, Fransiskaanien luostarinrauniot, pyhän Annan kirkko ja uskomattoman kaunis luonto. Luonto yksistään riittää tekemään Kökaristä niin lumoavan kohteen.
Kökarissä on omenatila nimeltään Peders AplaGård, johon me tutustumme.


Källskär

Källskär on mielenkiintoinen saari Kökarin eteläpuolella. Tänne retkeilemme veneellä tutustuen saaren todella omaleimaiseen historiaan. Saaren on tehnyt tunnetuksi Ruotsalainen vapaaherra Göran Åkerhjelm, joka vietti parikymmentä kesää Källskärissä ja rakensi sinne oman linnansa.
Kyläläiset alkoivat nimittää vapaaherraa kreiviksi.

Kreivi toi saareen monenlaista, mitä siellä ei alun perin ollut. Lehmuksia, sypressejä, tammia ja viiniköynnösten lisäksi marmoripatsaita. Pihalle hän rakensi krikettikentän ja suunnitteli kastelujärjestelmän, jotta nurmikot olisivat aina vihreitä. Reima Pietilän suunnittelema hirsihuvila on vaikuttava näky keskellä saaristoa. Pienen matkan päässä on huvimaja, jolla on myös mielenkiintoinen historia, sillä Tove Jansson vietti useita kesiä tässä huvimajassa ja katolla oleva tähti on saman näköinen, kuin muumilaaksossa.

Saaressa on myös nelisen metriä korkea Källskärin kannu, jonka mannerjää muovasi noin 9000 vuotta sitten. Saaressa on paljon ihmettelemistä ja kun paikallinen opas on mukanamme, saamme uutta mielenkiintoista tietoa.


MATKAOHJELMA

TI 17.7.

Lähtö Tampere vanhan kirkon edestä (Keskustori) klo 09.00
Tästä ajamme Korppooseen, jossa ruokailemme. Ruokailun jälkeen siirrymme laivaan, joka kuljettaa meidät läpi kesäisen saariston Kökariin, jonne saavumme myöhään iltapäivällä.
Kökarissä majoitumme hotelli Brudhälliin ja nautimme kesästä. Ilta on vapaata aikaa vaikka omatoimiseen kävelyyn kallioluodoilla.


KE 18.7.

Aamupala hotellissa. Puolen päivän aikaan siirrymme hotellimme edessä olevaan laivaan, joka kuljettaa meidät huikaisevalle Källskärin saarelle, jossa paikallisoppaan johdolla kuulemme uskomattomia tarinoita kreivistä Eurooppalaisine vieraineen ja krikettikenttineen. Näemme luonnon muovaaman kannun ja tiedämme taas vähän lisää Tove Janssonista ja hänen viettämistään kesälomista Kökarissä. Iltapäivällä palaamme hotellille ja on lounaan aika. Hyvätasoinen ravintolamme saa varmasti vatsat täyteen ja pienen levon jälkeen voi vaikka vuokrata pyörän ja ajella saarta ympäriinsä.

TO 19.7.

Aamupalan jälkeen paikallisen oppaan johdolla lähdemme tutustumaan Kökarin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Matkalla tulee nähdyksi Fransiskaanien luostarin rauniot ja pyhän Annan kirkossa istahdamme hetkeksi ja mahdollisuuksien mukaan on pienen urkukonsertin vuoro. Sunnuntaiaamun rauhaa!
Kirkolta ajamme läpi saaren omenatilalle, jossa saamme pienen katsauksen tilaan ja voimme tehdä herkullisia ostoksia tilan puodista.
Tämän jälkeen onkin aika nousta lauttaan ja matka kohti Korppoota on jälleen kaunis läpileikkaus saaristosta. Korppoossa ruokailemme, jonka jälkeen ajamme kohti Tamperetta, jonne saavumme noin
klo 21.00 hyvin rentoutuneena.


Matkan hinta

330e /H/2h huoneessa/h
400e /h/1h huoneessa

Matkan hintaan sisältyy

Linja-automatkat
Lauttamatka Korppoo-Kökar-Korppoo
2 hotelliyötä
Puolihoito, johon sisältyy hotellissa aamupala ja yksi lämmin ateria jokaisena matkapäivänä.
Laivamatka Källskärin saarelle, jossa paikallinen opas esittelee saarta.
Kökarissa kiertoajelu paikallisen oppaan johdolla.
Sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisiin käyntikohteisiin.
Matkanjohtajan palvelutIlmoittaudu mukaan alla olevalla kaavakkeella. Voit ilmoitaa samalla kaavakkeella myös mahdollisen matkakaverin tiedot.

Lisätietoja matkasta 045-8729543


 

KÖKAR 17.-19.7.
Etunimi  *
Sukunimi  *
E-mail
Katuosoite  *
Postinumero  *
Postitoimipaikka  *
Puhelinnumero  *
Mistä nouset linja-auotn kyytiin  *
Valitse 1h tai 2h huone  *
Mahdolliset ruoka-allergiat
Mahdollisen matkakaverin nimi ja osoite, jos on eri, kuin ilmoittajan
Mahdollisia lisätietoja
Kunta
* Pakolliset kentät
VÄLIMATKAT OYMATKATLIIKUNTAMATKATLENNOTHELSINGISTÄ LÄHTEVÄT MATKATRYHMÄMATKATKIINAN VIISUMIT JA MATKAPALVELUTVALTAVÄYLÄN LUKIJAMATKAMATKAEHDOTOHJEITALIITY POSTITUSLISTALLEMEISTÄTIETOSUOJASELOSTE